Hyppää sisältöön

Prinssit William ja Harry muistelevat prinssi Philipiä: "Juuri nyt hän käskisi meitä kaikkia, olut kädessä, jatkamaan eteenpäin"

Prinssi William lupaa jatkaa kuningattaren tukemista, kuten Philip olisi halunnut.

Prinssi Harry, prinssi Philip ja prinssi William seurasivat rugbyn maailmanmestaruuskilpailujen loppuottelua Lontoossa.
Prinssi Harry, prinssi Philip ja prinssi William seurasivat rugbyn maailmanmestaruuskilpailujen loppuottelua Lontoossa lokakuussa 2015. Kuva: Phil Walter / Getty Image
Simo Ortamo

Britannian prinssit William ja Harry ovat kommentoineet isoisänsä prinssi Philipin kuolemaa.

– Kaipaan isoisääni mutta tiedän, että hän haluaisi meidän jatkavan eteenpäin, William sanoi omassa lausunnossaan.

Williamin totesi, että isoisä Philip oli vaikuttava mies, joka kuului vaikuttavaan sukupolveen.

Catherine ja minä jatkamme, kuten hän olisi halunnut meidän jatkavan, kuningattaren tukemista tulevina vuosina, William sanoi.

Prinssi Harry kiitti omassa lausunnossaan isoisäänsä palveluksestaan, omistautumisestaan isoäidille sekä siitä, että hän oli aina oma itsensä.

– Juuri nyt hän käskisi meitä kaikkia, olut kädessä, jatkamaan eteenpäin, Harry sanoi lausunnossaan.

Harryn mukaan isoisä oli grillaajamestari, legendaarinen tarinankertoja ja nokkela loppuun asti. Philip oli myös kallio, johon kuningatar Elisabet pystyi tukeutumaan.

Harry ja hänen puolisonsa Meghan jättivät brittihovin vuosi sitten ja muuttivat Yhdysvaltoihin. Noin kuukausi sitten he syyttivät hovia tuen puutteesta ja rasistisesta käytöksestä.

Lue myös:

Britanniassa on muistettu prinssi Philipiä, – hautajaiset järjestetään ensi lauantaina, kruununprinssi Charles: Kaipaan isääni suunnattoman paljon

Suosittelemme sinulle