Hyppää sisältöön

Saarikassa avautui Keski-Suomen ensimmäinen Talousneuvola - mukana myös Ulosottolaitos

Talousneuvontaa saa Saarikassa kaksi kertaa kuukaudessa, koronan takia puhelinpalveluna.

Talousneuvolan tavoitteena on lisätä ihmisten talousosaamista ja ehkäistä ylivelkaantumista. Kuva: ADragan / Shutterstock

Saarikan kuntayhtymässä on avattu maakunnan ensimmäinen moniammatillista talousneuvontaa tarjoava Talousneuvola.

Talousneuvolassa kysymyksiin vastaavat talous- ja velkaneuvoja sekä ulosoton ja sosiaalitoimen asiantuntija. Moniammatillisen palvelun avulla halutaan vähentää asiakkaiden tarvetta juosta luukulta luukulle talousongelmiensa takia.

Koronan takia Saarikan Talousneuvola palvelee aluksi vain puhelimitse joka toinen keskiviikko. Tällä viikolla palvelu on auki keskiviikkona klo 11–14.

Numeron löytää Saarikan nettisivuilta (siirryt toiseen palveluun) (saarikka.fi).

Palvelu on anonyymiä eli soittajan ei tarvitse esitellä itseään.

– Talousneuvolaan voi tulla suuren tai pienen talousasian kanssa, sanoo Ulosottolaitosta Talousneuvolassa edustava talousneuvonnan suunnittelija Anu Niilo-Rämä.

Ulosottolaitoksen asiantuntijalta voi palvelussa kysyä yleisesti ulosottoon liittyvistä asioita, yksittäisen ihmisen asioihin neuvoja ei ota kantaa.

Talousneuvoloita on parin viime vuoden aikana perustettu eri puolille Suomea, toiminta käynnistyi Tampereella toissa vuonna.

Toiminta on osa Ulosottolaitoksen ja talous- ja velkaneuvonnan yhteistä Ennakoivan talousneuvonnan hanketta, jonka oikeusministeriö on asettanut vuosille 2019–2021.

Hankkeen tavoitteena on lisätä kansalaisten talousosaamista ja ehkäistä ylivelkaantumista.

Suosittelemme sinulle