Hyppää sisältöön

Etelä-Pohjanmaalla 12 uutta koronatartuntaa, joista kymmenen ulkomailta – Nyrkki harkitsee jo kiihtymisvaiheeseen palaamista

Tiistain tartunnat ovat peräisin useasta eri ketjusta.

Etelä-Pohjanmaan sairaanhoitopiirissä todettiin tiistaina 12 uutta koronavirustartuntaa.  Kuva: Elina Niemistö / Yle

Etelä-Pohjanmaan sairaanhoitopiirissä todettiin tiistaina 12 uutta koronavirustartuntaa.

Tartunnoista peräti kymmenen on peräisin ulkomailta.

– Siinä on useampi ketju mukana. Yksi ketju on Teuvan tuulivoimatyömaalta, tarkemmin Suupohjan alueen kolmen tuulivoimatyömaan työntekijöillä. Sen lisäksi on kausityöntekijöiltä tulleita tartuntoja sekä muutama Suomessa tuttavan luona vierailu -tyyppinen tapaus, sairaanhoitopiirin ylilääkäri Matti Rekiaro luettelee.

Rekiaro pohtii, ettei tuulivoimatyömaiden koronatapauksista tarvitse olla niinkään huolissaan.

– Rakennustyömaalla ollaan ikään kuin kuplaolosuhteissa, joten riski taudin leviämiseen muuhun yhteiskuntaan on pieni. Näiden muiden yksittäisten ryppäiden ennustettavuus onkin sitten huomattavasti hankalampaa.

Edessä paluu kiihtymisvaiheeseen?

Toiselle kymmenelle menevä päiväkohtainen tartuntamäärä aiheuttaa huolta sairaanhoitopiirin johdossa.

– Kyllähän luku on sen verran merkittävä, että aamulla on jo keskusteltu siitä, miten tähän pitää nyt reagoida. Nyrkin kanssa totesimme, että jos trendi jatkuu, niin alueella joudutaan palaamaan kiihtymisvaiheeseen.

Etelä-Pohjanmaan on ollut epidemian perustasolla 23. maaliskuuta alkaen. Nyt kahden viikon ilmaantuvuusluku on noussut jo 28,5:een.

– On se todettava, ettei tilanne enää kuvaa perustasoa siinä mielessä kuin se oli perustasolla viime kesänä: silloin kuuteen viikkoon ei ollut yhtään tartuntaa. Tartuntoja on nyt ollut viime päivinä ennakoitua enemmän.

Lue täältä lisää Ylen korona-aiheisia uutisia Etelä-Pohjanmaan alueelta.

Suosittelemme sinulle