Hyppää sisältöön

Kemin uuden sellutehtaan työmaalla on menossa maanrakennus ja paalutus: tällä hetkellä töissä on 300 henkilöä

Kemin uuden sellutehtaan työmaalla on parhaillaan töissä 130 eri yrityksen työntekijöitä.

Metsä Groupin Kemin biotuotetehdasta rakennetaan. Rekka ajaa juuri tehtaan ohitse.
Metsä Groupiin kuuluva Metsä Fibre on tehnyt uuteen sellutehtaaseen liittyviä laitetoimitussopimuksia. Raumaster toimittaa tehtaalle kuljettimia ja Raumaster Paper purku- ja lastauslaitteistoja Ajoksen satamaan rakennettavaan varastoon. Kuva: Risto Koskinen / Yle
Jarno Tiihonen

Metsä Groupin uuden sellutehtaan rakennustyömaalla Kemissä työskentelee tällä hetkellä noin 300 henkilöä 130 yrityksessä. Parhaillaan alueella tehdään maanrakennus- ja paalutustöitä.

Kaikkiaan rakennusvaiheen työllisyysvaikutusten arvioidaan olevan lähes 10 000 henkilötyövuotta, josta yli puolet tehdään Kemissä.

Metsä Groupin mukaan Kemin biotuotetehdasprojekti etenee suunnitellusti.

Uusia laitetoimitussopimuksia on tehty

Metsä Groupiin kuuluva Metsä Fibre on tehnyt uusia tehtaaseen liittyviä laitetoimitussopimuksia.

Raumaster toimittaa hakkeen- ja kuorenkäsittelyalueen sekä kaasuttimen ja soodakattilan kuljetinjärjestelmät sekä valtaosin kalkin, meesankäsittelyn ja kaustisoinnin kuljettimet.

Raumaster Paper toimittaa automaattisia sellupaalien purku- ja lastauslaitteistoja Ajoksen satamaan rakennettavaan varastoon.

– Toimituksien arvo sekä työllisyysvaikutukset suunnittelussa, valmistuksessa ja asennuksissa ovat huomattavat molemmille yhtiöille, kertovat tiedotteessa päällikkö Petri Lounasaho Raumaster Oy:stä ja toimitusjohtaja Pekka Leino Raumaster Paper Oy:stä.

Suosittelemme sinulle