Hyppää sisältöön
Artikkeli on yli 2 vuotta vanha

Kryptovaluuttoja välittävä Coinbase listautuu pörssiin, ja samaan aikaan bitcoin teki uuden hintaennätyksen – asiantuntija: alan näkymät kirkastumassa

Asiantuntijan mukaan bitcoinin hinta vaikuttaa vahvasti Coinbasen osakkeen arvoon.

Coinbase-appi kännykän näytöllä.
Kryptovaluuttapörssi Coinbase Global listautuu Nasdaq-pörssiin. Kuva: Thiago Prudencio / AOP
Mikko Leppänen
Avaa Yle-sovelluksessa

Yhdysvaltojen suurin kryptovaluuttapörssi Coinbase Global listautuu tänään keskiviikkona newyorkilaiseen Nasdaq-pörssiin.

Coinbasen listautumista pidetään tuoreimpana merkkinä siitä, että bitcoinista ja muista kryptovaluutoista on tulossa valtavirtaan kuuluva omaisuusluokka.

Pöhinä virtuaalivaluuttojen ympärillä on lisääntynyt huomattavasti viime aikoina, kun suuryritykset kuten Tesla, PayPal ja Visa ovat ilmoittaneet sisällyttävänsä kryptoja liiketoimintaansa.

– Coinbasen listautuminen on mahdollisesti ratkaiseva hetki kryptoteollisuudelle. Wall Street seuraa sitä erittäin tarkasti arvioidakseen sijoittajien kiinnostusta, analyytikko Daniel Ives kirjoittaa uutistoimisto AP:n mukaan.

Varallisuudenhoitoyhtiö Wedbush Securitiesille työskentelevän Ivesin mukaan Coinbase on perustavanlaatuinen osa kryptoekosysteemiä.

Bitcoinin arvo keskeisessä osassa

Coinbasen tulot yli kaksinkertaistuivat 1,14 miljardiin dollariin viime vuonna. Voittoa yhtiö teki 322 miljoonaa dollaria.

Tämän vuoden ensimmäisellä neljänneksellä yhtiön tulot kasvoivat huomattavasti viime vuoden vastaavaan aikaan verrattuna. Syynä tähän on bitcoinin arvon rakettimainen nousu alkuvuonna.

Bitcoinin hinta nousi tänään uuteen ennätykseen. Tämän jutun kirjoitushetkellä yhdestä bitcoinista sai pulittaa noin 64 400 dollaria eli vajaat 54 000 euroa.

Kryptosivusto The Blockin tutkimusjohtaja Larry Cermak arvioi uutistoimisto Reutersille, että Coinbasen osakkeen arvo tulee pidemmällä aikavälillä olemaan vahvasti sidoksissa bitcoinin hintaan.

– Kun bitcoinin hinta menee alas, on väistämätöntä, että myös Coinbasen tulot ja yhtiön osakkeen arvo laskevat, Cermak sanoi Reutersille.

Nasdaq arvioi tällä viikolla Coinbasen osakkeen viitehinnaksi 250 dollaria. Uutistoimisto AP:n mukaan näin ollen kryptopörssi nousisi sadan suurimman amerikkalaisen pörssiyhtiön joukkoon.

Vuonna 2012 perustetun Coinbasen päämaja sijaitsee San Franciscossa. Yhtiöllä on globaalisti 56 miljoonaa käyttäjää.

Lisää aiheesta:

Tesla sijoitti puolitoista miljardia dollaria bitcoiniin

Bitcoinista on tullut likaista rahaa: sitä louhitaan enemmän kuin koskaan, ja se saastuttaa yhtä paljon kuin kaikki suomalaiset

Kuuntele alta myös Takaisin Pasilaan -podcast: helsinkiläinen Jaani osti vitsivaluutta Dogecoinia 7 vuotta sitten ja tienasi nyt yli 200 000 euroa – näin hän ajattelee kryptosijoittamisesta.

Jaani Wahlman myi vuosia sitten vitsillä ostamansa dogecoinit yli 200 000 eurolla, kun autoyhtiö Teslan toimitusjohtaja Elon Musk twiittasi meemikryptovaluutan arvon rakettimaiseen nousuun. Kokenut sijoittaja kertoo Samille ja Toivolle, pitääkö hän kuitenkaan kryptovaluuttoihin sijoittamista viisaana, kun yhden ihmisen twiitit voivat nostaa onnenonkijan rikkauksiin tai pyyhkiä tämän omaisuuden kokonaan.

Suosittelemme