Hyppää sisältöön
Artikkeli on yli 2 vuotta vanha

Lidl poistaa pelikoneet kaupoistaan – päätös tuli Veikkaukselle yllätyksenä

Suurimmat päivittäistavarakaupan toimijat S-ryhmä ja K-ryhmä eivät suunnittele luopuvansa peliautomaateista

nuoren naisen käsi peliautomaatilla
Pelikoneet poistuvat tulevan kesän aikana. Kuva: Marja Väänänen / Yle
STT
Avaa Yle-sovelluksessa

Kauppaketju Lidl on päättänyt poistaa Veikkauksen pelikoneet kaikista myymälöistään ensimmäisenä valtakunnallisena kauppaketjuna Suomessa. Pelikoneet on tarkoitus poistaa kaupoista kesän 2021 aikana.

Lidl kertoo, että päätöksen taustalla on halu näyttää suuntaa vastuullisten valintojen kauppana. Lidlin kaupoissa on yhteensä noin 250 peliautomaattia.

Lidlin mukaan päätös tarkoittaa ketjulle peliautomaateista saatavan provision menetystä. Automaateista saatu provisio on normaaliaikana ollut Lidlissä vuositasolla miljoonaluokkaa.

Päivittäistavarakaupan suurimmat toimijat S-ryhmä ja K-ryhmä eivät suunnittele luopuvansa peliautomaateista.

Peliautomaattien määrää kaupoissa, kioskeissa, ravintoloissa ja liikenneasemilla vähennettiin viime vuonna 40 prosenttia 18 500:sta 10 500:aan.

Lidlin päätös yllätti Veikkauksen

Lidlin päätös luopua rahapeliautomaateista myymälöissään tuli Veikkaukselle yllätyksenä, kertoo Veikkauksen vastuullisuusjohtaja Jarmo Kumpulainen STT:lle.

Kumpulaisen mukaan on aina pettymys ja harmi, kun Veikkauksen yhteistyö jonkin kumppanin kanssa päättyy.

Hänen mukaansa Lidlin päätös ei silti ole Veikkauksen kannalta merkittävä takaisku. Lidlin noin 250 peliautomaattia vastaavat muutamaa prosenttia Veikkauksen kaikista hajasijoitetuista automaateista.

Kumpulaisen mukaan Veikkauksella ei ole vielä suunnitelmia siitä, miten Lidlin päätös vaikuttaa Veikkauksen hajasijoitettujen automaattien kokonaismäärään.

Suosittelemme sinulle