Hyppää sisältöön

Ouluhallin laajennusosa nyt valmis – tilat otetaan pikkuhiljaa käyttöön toukokuun alusta alkaen

Tällä hetkellä kalustettuna on esimerkiksi uusi telinevoimistelusali. Puitteena on jo rakennuksessa oleva viimeisin tekniikka.

Oulussa Ouluhallin laajennusosa on valmistunut. Kuvassa uusi telinevoimistelutila.
Tältä näyttää juuri valmistuneen Ouluhallin laajennuksen telinevoimistelusali. Se on niitä osia hallista, jotka on jo täysin kalustettu. Kuva: Päivi Seeskorpi / Yle
Hanna Holopainen

Oulussa Ouluhallin laajennus on nyt valmistunut, ja uusia tiloja päästään ottamaan käyttöön toukokuun alusta lähtien.

Rakennuttaja ja kaupungin tilapalvelut tekevät rakennuksen vastaanottotarkistuksen ensi viikolla, ja pian tämän jälkeen liikuntapalvelut pääsee kalustamaan tiloja.

Valmiiksi kalustettuna on jo esimerkiksi upouusi telinevoimistelusali.

Ouluhallin uudessa osassa on käytössä viimeisintä tekniikkaa, kuten eri valaistusmahdollisuuksia, ja urheilusalin tulostaulukin on varustettu teräväpiirrolla. Lisäksi urheilusalissa on sähköisesti siirreltävät katsomot

– Kun ajamme sähköisesti toimivat katsomot läjään arkipäivisin, salin voi jakaa kuuteen lohkoon. Viikonloppuisin, kun tulee sarjapelien aika, katsomot avataan, kertoo Ouluhallin isännöitsijä Jari Leviäkangas.

Katsomopaikkoja uudessa urheilusalissa on 1 500 kappaletta. Ouluhallin peruskorjattu vanha osa avattiin yleisölle jo viime syyskuussa. Laajennusosa tuo urheilijoille lisätilaa noin 7 000 neliötä.

Ouluhallin peruskorjaus ja laajennus maksoivat yhteensä noin 20 miljoonaa euroa. Laajennuskustannukset veivät tästä suurimman osan, noin 16 miljoonaa euroa.

Lisää Pohjois-Pohjanmaan uutisia Yle Areenassa. Kuuntele, katsele ja lue, mitä lähelläsi tapahtuu.

Suosittelemme sinulle