Hyppää sisältöön

Nastarenkaillaan vauhtiin päässyt Lieksa Tyres tuo markkinoille myös kesärengasmalliston

Lieksalainen rengastehdas valmistaa tänä vuonna arviolta 150 000 polkupyörän rengasta.

Elina Alho työskentelee rengastehtaan tuotannossa.
Elina Aho työskentelee rengastehtaan tuotannossa. Kuva: Tapio Laakkonen / Yle
Jouki Väinämö

Polkupyörän renkaita valmistava Lieksa Tyres Oy kuuluu korona-ajan voittajiin.

Renkaita valmistetaan kovaa vauhtia, ja yritys onkin palkannut lisää väkeä tehtaalle. Tammikuussa yhtiö palkkasi neljä ihmistä. Nyt työntekijöitä on 20. Tänä keväänä palkataan vielä kolme lisää.

Lieksassa tehdään pääasiassa polkupyörien nastarenkaita. Toimitusjohtaja Timo Väänänen kertoo, että tulossa on myös uusi kesärengasmallisto.

– Parhaillaan tehdään seuraavan talven nastarenkaita. Nastarenkaat ovat olleet meidän vahvuus. Senhän takia Nokian Renkaat aikoinaan lopetti kesärenkaiden tekemisen täällä, kun tuotanto meni Aasiaan.

– Nyt meillä on tarkoitus tehdä vastaisku. Juuri on tullut paistosta ensimmäiset koerenkaat kesärengasmallistosta. Vuoden kuluttua kesällä on tarkoitus tulla uudella mallistolla niin maastopyöräilyn puolelle kuin kaupunkipyöriinkin, toimitusjohtaja Väänänen kertoo.

Testivoitto poiki 24 000 renkaan tilauksen

Timo Väänänen sanoo , että rengastesteillä on suuri merkitys myös polkupyörämarkkinoilla. Viime talvena norjalainen alan suurin lehti testasi polkupyörän nastarenkaita

– Meidän rengas voitti sen testin. Ei mennyt kuin viikko kaksi siitä eteenpäin, niin tuli 24 000 renkaan ennakkotilaus tulevalle talvelle.

Lieksasta lähtee renkaita Pohjoismaihin eli Islantiin, Norjaan ja Ruotsiin. Myös Sveitsiin ja Hollantiin viedään jonkin verran. Tällä viikolla tehdas odottelee ensimmäistä tilausta Pohjois-Amerikasta.

Paikallisessa omistuksessa oleva Lieksa tyres valmistaa tänä vuonna noin 150 000 polkupyörän rengasta. Liikevaihdon odotetaan nousevan yli 3 miljoonan euron.

Syksyllä 2019 aloittanut tehdas suunnittelee lähivuosille noin 3 miljoonan euron investointeja. Yrityksen käytössä ovat Suomen Rengastehtaan entiset koneet ja laitteet, joista vanhimmat otettiin tuotantoon jo 40 vuotta sitten.

Suosittelemme sinulle