Hyppää sisältöön
Artikkeli on yli 2 vuotta vanha

Näin te äänestitte lentopallon EM-kisojen ryhmityksestä: Yle Urheilun lukijat osin täysin eri linjoilla päävalmentaja Banksin kanssa

Suomen miesten lentopallomaajoukkueen päävalmentaja Joel Banksin valinnat EM-ryhmän hakkureiksi olivat varsin erilaiset, mihin Yle Urheilun lukijat äänestyksessä päätyivät.

Olli-Pekka Ojansivu
Olli-Pekka Ojansivu oli Yle Urheilun lukijoiden suosikki Suomen EM-ryhmän hakkuriksi. Kuva: imago sportfotodienst
Anu Karttunen
Avaa Yle-sovelluksessa

Syyskuussa pelataan lentopallon miesten EM-kisat ja Suomen alkulohko pelataan Tampereella. Päävalmentaja Joel Banks valitsi Suomen EM-leiritysryhmän tällä viikolla. 16 pelaajan ryhmässä oli monia odotettuja nimiä, mutta myös yllätyksiä.

Myös Yle Urheilun lukijat ovat saaneet äänestää omaa joukkuettaan EM-kisoihin. Lukijat ovat olleet hyvin eri linjoilla etenkin hakkureissa, mutta myös passariehdokkaiksi nostettiin eri nimiä kuin mihin Banks päätyi.

Banks valitsi liberoiksi Lauri Kermisen ja Voitto Köykän. Yle Urheilun lukijoiden suosikki ykkösliberoksi oli ehdottomasti Kerminen, mutta toiseksi liberoksi lukijat olisivat valinneet Niklas Breilinin. Köykkä oli lukijoiden kolmas valinta, Jesse Mäntylä neljäs ja Risto Ruohola viides.

Keskitorjujiksi Banks valitsi Tommi Siirilän, Sauli Sinkkosen, Severi Savonsalmen ja Miki Jauhiaisen. Yle Urheilun lukijat olivat samoilla linjoilla, sillä Siirilä, Sinkkonen ja Savonsalmi veivät kolme ensimmäistä sijaa. Markus Kaurto, Henrik Porkka, Mikko Karjarinta ja Jauhiainen veivät seuraavat sijat.

Yleispelaajista Banks pudotti joukkueesta muun muassa Elviss Krastinsin eikä myöskään Antti Siltalaa nähdä kesän leirityksessä. Veeti Nikkinen, Antti Ronkainen, Niko Suihkonen, Sakari Mäkinen ja Niklas Seppänen muodostavat Banksin yleispelaajien ryhmän. Yle Urheilun lukijat taasen valitsivat viiden yleispelaajan joukkoon Seppäsen, Mäkisen, Suihkosen, Siltalan ja Ronkaisen.

Banks yllätti valitsemalla passareiksi Eemi Tervaportin ja Akseli Lankisen, kun Mikko Esko ei halunnut vetää kolmen ja puolen kuukauden leiritystä läpi. Tervaportti oli Yle Urheilun lukijoidenkin suosikki, mutta yhtä vahvasti kakkosena oli Esko. Fedor Ivanov kiilasi äänestyksessä Lankisen edelle.

Suomen EM-ryhmän hakkuriksi valittiin Aaro Nikula, Urpo Sivula ja Aleksi Muukkonen. Yle Urheilun lukijat olivat Banksin kanssa hyvin eri mieltä tässä asiassa, sillä äänestyksessä hakkuriksi olisi valittu Olli-Pekka Ojansivu, Joonas Jokela ja Nikula. Myös Samuli Kaislasalo ja Antti Ropponen kiilasivat Sivulan edelle.

Näin Yle Urheilun lukijat äänestivät:

Liberot

Lauri Kerminen: 96.16 %

Niklas Breilin: 64.05 %

Voitto Köykkä: 16.65 %

Jesse Mäntylä: 14.22 %

Risto Ruohola: 4.44 %

Keskitorjujat

Tommi Siirilä: 91.79 %

Sauli Sinkkonen: 77.45 %

Severi Savonsalmi: 57.11 %

Markus Kaurto: 50.17 %

Henrik Porkka: 43.78 %

Mikko Karjarinta: 28.48 %

Miki Jauhiainen: 12.5 %

Yleispelaajat

Niklas Seppänen: 63.98 %

Sakari Mäkinen: 57.11 %

Niko Suihkonen: 54.8 %

Antti Siltala: 45.5 %

Antti Ronkainen: 41.62 %

Elvis Krastins: 29.79 %

Jiri Hänninen: 22.55 %

Peetu Mäkinen: 16.95 %

Eemeli Kouki: 16.57 %

Miro Määttänen: 13.36 %

Jan Helenius: 12.92 %

Passarit

Eemi Tervaportti: 89.36 %

Mikko Esko: 54.61 %

Fjedor Ivanov: 29.41 %

Akseli Lankinen: 12.69 %

Anton Välimaa: 4.52 %

Santeri Välimaa: 2.99 %

Mauri Kurppa: 1.79 %

Hakkurit

Olli-Pekka Ojansivu: 54.54 %

Joonas Jokela: 38.15 %

Aaro Nikula: 34.3 %

Samuli Kaislasalo: 27.44 %

Antti Ropponen: 17.95 %

Urpo Sivula: 15.01 %

Aleksi Muukkonen: 4.82 %

Eetu Häyrinen: 4.44 %

Lue myös:

Asiantuntija pelkää, että EM-kisoihin valmistautuva lentopallomaajoukkue lähtee liikkeelle liian vähillä korteilla – jäi kaipaamaan erityisesti yhtä pelaajaa: "Kapellimestari on poissa"

Lentopallon EM-ryhmästä jäi pois useita yllättäviä nimiä – näin päävalmentaja perusteli valintoja: "Ideaalimaailmassa meillä olisi isompi joukkue"

Ojansivu ja Kaislasalo sivuun kotikisoista – Banks valitsi EM-maajoukkueryhmänsä

Suosittelemme sinulle