Hyppää sisältöön
Artikkeli on yli 2 vuotta vanha

Kaisa Salin puukottajaa ei tuomittu syyntakeettomana

Puolustuksen mukaan mies kärsi veriteon aikaan harhoista ja kuuli ääniä.

Kaisa Sali lumisessa maisemassa. Kaisalla on punainen kuoritakki ja musta pipo. Käsissään hän muotoilee lumipalloa. Taustalla on jäätynyt joen uoma, vastarannalla on metsää ja mökkejä. Keskellä jokea on sininen kyltti, josta ei saa kuvassa selvää.
Kaisa Sali sai puukotuksessa vakavat vammat ja hoidossa teho-osastolla. Kuva on viime marraskuulta, kun Sali oli jo päässyt sairaalasta. Kuva: Alexandra Kral-Leszczynski / Yle, värimäärittely Retu Liikanen / Yle
Perttu Ruokangas
Avaa Yle-sovelluksessa

Triathlonisti Kaisa Salia puukottanutta miestä ei tuomita rangaistukseen. Hänen katsottiin syyllistyneen tapon yritykseen ja huumausainerikokseen, mutta hän oli syyntakeeton, katsoi Lapin käräjäoikeus. Huumetuomio tuli hampun kasvattamisesta.

Puolustuksen mukaan mies kärsi veriteon aikaan harhoista ja kuuli ääniä. Miehelle tehtiin oikeudenkäynnin aikana mielentilatutkimus, jonka tulosten perusteella syyttäjä ei vaatinut hänelle rangaistusta.

Mies puukotti Salia runsas vuosi sitten, helmikuussa 2020 Kolarissa, naisen kotipihalla. Sali sai vakavia vammoja ja oli hoidettavana Lapin keskussairaalan teho-osastolla. Hän kertoi puukotuksesta tuoreeltaan Instagramissa.

Sali lopetti triathlon-uransa vuonna 2019.

Puukottaja on sairautensa vuoksi hoidettavana Vanhan Vaasan sairaalassa.

Suosittelemme