Hyppää sisältöön
Artikkeli on yli 2 vuotta vanha

Vancouver Canucksin paluu lykkääntyi NHL:ssä

Koronaa sairastaneet pelaajat tarvitsevat lisää aikaa toipumiseen ja valmistautumiseen.

Vancouver Canucksin kotiareena kuvattuna maalikamerasta.
Canucksin kotiareenalla ei ole pelattu vähään aikaan. Kuva: Jeff Vinnick /Allsport
STT Urheilu
Avaa Yle-sovelluksessa

Jääkiekon NHL-seura Vancouver Canucksin pelikauden jatko lykkääntyy edelleen myöhemmäksi. Canucks pelasi viimeksi 24 maaliskuuta, minkä jälkeen joukkueessa on todettu koronatartunnat 22 pelaajalla ja neljällä muulla työntekijällä.

Joukkueen oli tarkoitus jatkaa kautta perjantain ja lauantain välisenä yönä Suomen aikaa kotipelissä Edmontonia vastaan, mutta NHL siirsi paluun edelleen myöhemmäksi pelaajien vetoomuksen jälkeen.

– Päätimme lykätä joukkueen paluuta, jotta pelaajat ja joukkueen muu henkilökunta saisi enemmän aikaa toipua ja valmistautua. Liiga teki päätöksen yhteistyössä liigan pelaajayhdistyksen ja seuran lääketieteellisten asiantuntijoiden kanssa, NHL ilmoitti nettisivuillaan.

Kanadalaisjoukkueen GM Jim Benning kertoi seuran tiedotteessa, että seura on ollut päivittäin yhteydessä liigaan, pelaajayhdistykseen ja paikallisiin terveysviranomaisiin.

– Haluan kiittää seuraavia vastustajia sekä liigan ja pelaajayhdistyksen työntekijöitä heidän osoittamastaan myötätunnosta ja ymmärryksestä, Benning kertoi.

– Pelaajiemme ja muun henkilökunnan sekä heidän perheidensä terveys ja turvallisuus menee tässä tilanteessa kaiken muun edelle.

Alla vasta yksi harjoitus

Joukkueen pelaajat tapasivat tauon jälkeen toisensa ensi kertaa maanantaina, kun kymmenen pelaajaa piipahti luisteluharjoituksessa. Torstaina joukkueella oli ensimmäiset varsinaiset harjoitukset yli kahteen viikkoon.

– Kaikille pelaajille tehdään perusteellinen terveystarkastus ennen paluuta harjoituksiin, Benning kertoi paluuprosessista.

– Osa pelaajista on selvittänyt NHL:n koronaprotokollan ja käynyt tarkastuksessa. Osalla se on vielä edessä ennen kuin voimme jatkaa pelikautta.

Vielä viime viikolla 19 Canucksin pelaajaa oli karanteenissa, torstaina enää kolme.

Tällä kaudella NHL:ssä on jouduttu siirtämään kaikkiaan 50 ottelua liigan koronamääräysten takia. Koronaviruspandemian takia liiga alkoi poikkeuksellisesti vasta 13. tammikuuta.

Lue myös:

Upean läpimurron tehnyt Hakanpää yllättyi positiivisesti siirrosta Carolinaan: "Jos vaikka vähän tuulee, niin minun taloni ei helpolla romahda"

Roope Hintz pelaa elämänsä kiekkoa hullussa tilanteessa – NHL:n kovimpien pistenikkareiden joukkoon noussut suomalaisyllättäjä kertoo, millaista on pelata loukkaantuneena

Komean merkkipaalun saavuttaneella Tuukka Raskilla upea paluu – Heiskanen iski näyttävän voitto-osuman

Kommentti: Patrik Laineen on päätettävä, mitä Patrik Laine haluaa olla

Suosittelemme sinulle