Hyppää sisältöön

Kesän koronarokotusvalmistelut käyvät kuumina kunnissa – lisäväkeä saadaan eläkeläisistä, opiskelijoista ja vapaaehtoisista

Kesän rokotusjärjestelyissä riittää töitä kesälomien ja rajusti kasvavien rokotusmäärien takia.

Koronarokotukseen käytettäviä ruiskuja rokotuspisteessä.
Kunnissa varaudutaan kesän joukkorokotuksiin, joihin tarvitaan niin entisiä, nykyisiä kuin tuleviakin hoitoalan osaajia. Kuva: Tiina Jutila / Yle
Risto Ukkonen

Pohjois-Pohjanmaan kunnat värväävät väkeä kesän koronarokotuksiin.

Laajoja valmisteluja joudutaan tekemään muutoinkin, koska kesällä annetaan paljon niin ykkös- kuin kakkosrokotteitakin, mikä lisää henkilöstön työtaakkaa entisestään.

Esimerkiksi heinäkuun järjestelyjä joudutaan miettimään tarkasti kunnissa vuosilomien takia.

Rekrytoinnit ovat jo käynnissä kunnissa, joista useammasta kerrotaan, että lisäapua kesän rokotuksiin on tulossa hyvin. Sisäisten henkilöstöjärjestelyjen lisäksi joukkorokotuksiin palkataan muun muassa eläkeläisiä, opiskelijoita ja mukana on myös vapaaehtoisia.

Esimerkiksi Oulunkaaren kuntayhtymän viiden kunnan rokotusrekrytointeja vetävä Kirsi Kähkönen on luottavainen kesän rokotusten sujumiseen.

– Eläköityneet hoitajat ovat ottaneet hyvin yhteyttä ja haluavat kantaa kortensa kekoon rokotusurakassa, mutta muitakin yhteydenottoja on tullut.

Samansuuntaista viestiä kerrotaan myös muualta maakunnasta esimerkiksi Kuusamon, Kalajoen, Ylivieskan ja Raahen seudulta, jossa jo keväällä on saatu hyvin mukaan vapaaehtoisia.

Pohjois-Pohjanmaalla kesän rokotuksiin tarvitaan satoja työntekijöitä, mutta lisäväen tarve tulee vaihtelemaan kesällä ja ratkeaa lopulta rokotesaatavuuden mukaan.

Tästä jutusta voit lukea tuoreimmat tiedot koronavirustilanteesta Pohjois-Pohjanmaalla.

Lisää Pohjois-Pohjanmaan uutisia Yle Areenassa. Kuuntele, katsele ja lue mitä lähelläsi tapahtuu.

Suosittelemme sinulle