Hyppää sisältöön

Siltakemmakat ei luovuta – kesäfestarin järjestelyt on tehty varman päälle

Kun isommat festarit peruvat tulevan kesän tapahtumia, Puumalassa pistetään markkinointiin lisää puhtia.

Viime kesänä Siltakemmakoissa oli tiukka järjestys, ja jokaiselle kävijälle oli varattu oma istumapaikka. Arkistokuva. Kuva: Riina Kasurinen/Yle

Puumalan kesätapahtuma Siltakemmakat ollaan järjestämässä, vaikka moni suomalainen musafestari on jo perunut kesän tapahtumat.

Järjestäjä Pasi Partasen mukaan Siltakemmakoiden lippuja on myyty ennakkoon tänä vuonna ennätysmäärä, mikä osittain voi johtua siitä, että festarit pystyttiin viime kesänäkin järjestämään onnistuneesti ja turvallisesti. Viime vuonna SIltakemmakat oli harvoja järjestettyjä festareita ja se näkyi positiivisena nousuna lipunmyynnissä.

– Näkee, että ihmisillä on jotain toivonkipinää. Ja osa ihmisistä on varmaan ostanut lipun ihan vaan tukeakseen meitä. Lippurahathan saa takaisin jos huonosti käy.

Partasen mukaan tapahtuma voidaan tarvittaessa peruuttaa vielä heinäkuun alussa, sillä järjestelyissä on otettu varman päälle.

– Kaikki sopimukset on tehty niin, että tapahtuma voidaan perua vielä kuukautta ennen, ilman että taloudellista tappiota tulee liikaa.

Siltakemmakoiden markkinointiin aiotaan itseasiassa pistää nyt lisää panoksia, että kesästä saadaan kaikki irti ja tulotkin kuntoon.

– Olemme laskeneet niin, että 1500 lippua päivässä pitää myydä, että pääsemme omillemme.

Etelä-Savossa Savonlinnan Oopperajuhlat vielä harkitsee ensi kesän tilannetta ja myös Osuuskauppa Suur-Savon järjestämät Summerfest-tapahtumat ovat yhä kalenterissa.

Suosittelemme sinulle