Hyppää sisältöön

SB-Pro vei porvoolaisia ensimmäisessä finaalissa – oululaisille pronssia ja historian ensimmäinen SM-mitali

Naisten salibandyn kevät huipentuu F-liigan loppuotteluihin. Tänään pelattiin pronssiottelu ja finaalisarja käynnistyi.

SB-Pro otti ensimmäisen kiinnityksen salibandyliigan mestaruuteen. Kuva: Salibandyliitto

Nurmijärveläinen SB-Pro ja porvoolainen PSS aloittivat tänään finaalisarjan Nurmijärvellä. Ottelu päättyi SB-Pron 6–2-voittoon.

SB-Prosta kaksi maalia iskivät Meri-Helmi Höynälä ja Karoliina Kujala.

– Saatiin vauhdikas ottelu ja oltiin hyviä maalipaikoissa, ihan laadukasta tekemistä meiltä. Alussa ehkä oli vähän jännitystä, mutta mitä pidemmälle peli eteni, sitä enemmän se karisi, Kujala kommentoi Ruudun haastattelussa.

PSS ei ole voittanut aikuisten sarjassa mestaruutta vielä koskaan. Prolla kultamitaleja on kolme ja mitaliputki on jatkunut jo vuodesta 2010. Mestaruuteen vaaditaan neljä voittoa.

SS Rankat Ankat voitti ensimmäisen SM-mitalinsa. Kuva: Salibandyliitto

Pronssiottelussa kohtasivat oululaiset SS Rankat Ankat ja Tampereen Classic. Pronssia voitti Rankat Ankat, ottelu päättyi selvin 8–4-lukemin oululaisille. Rankat Ankat on varsin uusi tulokas liigassa, kun tämä kausi oli joukkueen neljäs. Mitali olikin joukkueen ensimmäinen SM-sarjatasolla.

– Aika huikean hieno fiilis ja nättiä lopettaa kausi näin, Rankkojen Ankkojen kapteeni Elli Kylmäluoma sanoi Ruudun haastattelussa.

– Näitä pelejä ei kovin usein pääse pelaamaan, joten näistä pitää nauttia ja kaikki sen tekivätkin. On ollut raskas ja pitkä kausi, mutta on jaksettu tehdä koko ajan töitä ja se huipentui tähän palkintoon.

Suosittelemme sinulle