Hyppää sisältöön

Norwichin fanit iloitsivat noususta Valioliigaan – asiantuntija avaa tilannetta: "Ennusmerkit ovat paljon paremmat kuin viimeksi"

Norwichin kannattajat harmittelivat, etteivät he ole voineet todistaa joukkueen upeaa kautta katsomoissa.

Norwichin kannattaja juhli nousua Carrow Road -stadionin ympäristössä. Kuva: Getty Images
Simo Arkko,
Sakari Lund

Teemu Pukin ja Norwich Cityn nousu jalkapallon Englannin Valioliigaan varmistui lauantaina, kun ainoat mahdolliset uhkaajat Brentford ja Swansea eivät yltäneet voittoihin jalkapallon Englannin Mestaruussarjan kierroksella.

Norwich palaa Valioliigaan vuoden tauon jälkeen. Päivä oli Norwichissa kaksijakoinen ja nousujuhlat jäivät maltillisiksi, sillä Englannin kuningatar Elisabet II:n puoliso prinssi Philip saatettiin lauantaina haudan lepoon. Esimerkiksi urheilutapahtumia ei järjestetty hautajaisten aikana.

Kaksi vuotta sitten Norwichin nousujuhlat olivat toisenlaiset, sillä seura sai juhlia nousua kotiyleisönsä edessä 2–1-voitolla Blackburnista. Tällä kertaa fanit joutuivat jännittämään nousua ja ratkaisevia hetkiä etänä, sillä katsojat eivät ole päässeet joukkueen tueksi katsomoihin koronarajoitusten takia.

Paikallislehti Norwich Evening News (siirryt toiseen palveluun)kävi kysymässä faneilta tunnelmia tuoreeltaan kaupungin keskustassa.

– Nousu on loistava asia. Tyypillistä, että tänä vuonna meillä on ollut kausikortit, mutta meillä ei ole ollut mahdollisuutta nähdä pelejä, Norwichin kannattaja Steve Balls sanoi lehdelle keltavihreän maskinsa takaa.

Myös Lee Brooker oli onnensa kukkuloilla, vaikka hän harmittelikin Ballsin tavoin, ettei katsomoihin ole päässyt yleisöä todistamaan Norwichin huippukautta.

– On sääli, että me emme ole päässeet tällä kaudella katsomoihin tukemaan heitä. Se on todella valitettavaa, ettei faneja ollut todistamassa sitä. Toivottavasti ensi kaudella voimme päästä katsomoon, Brooker totesi.

– Olen hyvin, hyvin onnellinen, onneni kukkuloilla, Booker tiivisti ajatuksensa.

Katsomoiden sijasta Norwichin fanit juhlivat nousua sosiaalisessa mediassa ja jakoivat Norwichin nousupäivityksen omilla tileillään.

"Norwich piti pään kylmänä"

Norwich on ollut tällä kaudella vakuuttavassa vireessä Mestaruussarjassa. Ennen illan Bournemouth-ottelua joukkueen tilastoissa komeili 27 voittoa, yhdeksän tasapeliä ja ainoastaan viisi tappiota. Ero toisena olevaan Watfordiin on kahdeksan pistettä.

Yle Urheilun asiantuntija Juho Rantalan mukaan Norwichin erinomaisen vireen taustalla on muun muassa rungon säilyminen ennallaan Valioliigasta putoamisen jälkeen.

– Iso juttu oli se, että putoamisesta huolimatta Norwich piti pään kylmänä. Erinomaista työtä tehnyt manageri Daniel Farke sai jatkaa, ja joukkue pystyi pitämään tärkeimmän rungon eli Pukin, Emiliano Buendian, Max Aaronsin, Todd Cantwellin ja kumppanit, Rantala sanoo ja jatkaa:

– Sen lisäksi puolustus on ollut parempi kuin aikaisemmin ja joukkueessa on sarjan kaksi parasta pelaajaa: Pukki ja Buendia. Siinä on hyvät ainekset menestykselle.

Rantalan mukaan voi vain arvailla, miten Norwichilla käy tällä kertaa Valioliigassa. Hänen mukaansa merkit ovat kuitenkin aiempaa paremmat, sillä joukkueen puolustuspeli on ollut parempaa kuin kaksi vuotta sitten Mestaruussarjassa.

– Norwich on pelannut 18 nollapeliä ja puolustuspeli on ollut hyvää. Ennusmerkit ovat paljon paremmat kuin viimeksi. Uskon, että joukkue on ihan hyvä. Jos nyt pitää arvailla, niin mahdollisuudet säilyä ovat ihan hyvät, mutta totta kai se kovaa on, Rantala sanoo.

Tod Cantwell ja Teemu Pukki päättivät jatkaa Norwichissa myös tällä kaudella. Kuva: Getty Images

"Iso juttu Norwichissa"

Rantalan mukaan menestymisen suhteen on oleellista, miten Norwichin runko pysyy kasassa. Sen lisäksi seura kaipaa muutamia vahvistuksia joukkueeseensa.

– Jos Tottenhamin lainapelaaja Oliver Skipp ei jatka Norwichissa, niin keskikentän keskustaan tarvitaan 1–2 vahvistusta. Norwich kaipaa myös puolustuksen keskustaan jotain lisää. Uskon, että muutamalla vahvistuksella joukkueen tila näyttää vieläkin paremmalta.

– Rungon pitäminen kasassa on mahdollista, mutta totta kai jos Emiliano Buendian perässä on Arsenalit ja kumppanit, ja palkka on 4–5 kertaa suurempi, se voi olla haasteellista. En usko, että yhden pelaajan lähtö kuitenkaan tätä musertaa, Rantala sanoo.

Norwich on saanut viimeisen kymmenen vuoden aikana hissijoukkueen maineen, sillä tämä kausi mukaan lukien joukkue on pelannut kaudesta 2010–11 lähtien viisi kautta Valioliigassa ja kuusi kautta Mestaruussarjassa.

– Tämä on aika tuttua, mutta uskoisin, että nämä ovat kuitenkin makeita kausia verrattuna siihen, että rimpuilisi joka vuosi Valioliigassa. Vaikka putoaminen on aika rajua, niin joukkue on kuitenkin saanut juhlia viimeisen 10 vuoden aikana aika paljon. Tämä on totta kai iso juttu Norwichissa. Koko kaupunki toivoo, että Norwich säilyisi ja siihen on hyvät mahdollisuudet.

Lue myös:

Norwich ja Teemu Pukki palaavat Valioliigaan! Nousu varmistui kilpakumppaneiden kompuroitua

Nousu Valioliigaan on nyt Norwichin omissa käsissä – päävalmentajalta mairitteleva huomio hurjia pelimääriä urakoineesta Teemu Pukista

Norwichin nousu Valioliigaan ei vielä varmistunut – Teemu Pukki jäi ilman maalia, toinen suomalaishyökkääjä osui

Suosittelemme sinulle