Hyppää sisältöön
Artikkeli on yli 2 vuotta vanha

Miesten EM-jalkapallon pelipaikkojen on määrä varmistua maanantaina

Bilbaon, Dublinin ja Münchenin kisaisännyydet ovat vaakalaudalla.

Parken Stadium
Huuhkajien on tarkoitus pelata alkulohkon ottelu Kööpenhaminan Parken Stadiumilla. Kuva: Getty Images
STT Urheilu
Avaa Yle-sovelluksessa

Bilbaon, Dublinin ja Münchenin kisaisännyydet ovat vaakalaudalla, kun Euroopan jalkapalloliiton Uefan hallitus puntaroi maanantaina miesten EM-lopputurnauksen pelipaikkoja Sveitsin Montreux'ssa. EM-turnaus on määrä pelata 11. kesäkuuta alkaen 12 paikkakunnalla ympäri Eurooppaa, mutta koronaviruspandemian takia suunnitelma on uhattuna.

Uefa haluaa katsojia EM-stadioneille, mutta yleisötilaisuuksiin liittyy rajoituksia eri maissa. Valtaosa EM-kisakaupungeista on jo ilmoittanut voivansa ottaa lehtereille rajoitetusti katsojia, ja turnauksen pelipaikkoina pysynevät Amsterdam, Baku, Budapest, Bukarest, Glasgow, Kööpenhamina, Lontoo ja Rooma.

Espanjan jalkapalloliiton puheenjohtaja Luis Rubiales on kertonut tekevänsä kaikkensa, jotta Espanjakin jatkaa EM-isäntänä. Hän ehdottaa Sevillaa pelipaikaksi, jos Bilbao karsitaan joukosta.

Suomen on määrä pelata Tanskaa vastaan Kööpenhaminassa 12. kesäkuuta ja vaihtaa sitten Pietariin, jossa Huuhkajat kohtaa Venäjän 16. kesäkuuta ja Belgian 21. kesäkuuta. Peliohjelmaan voi kuitenkin tulla muutoksia, jos osa kisakaupungeista karsitaan.

Mestarien liigan lohkot uusiksi

Uefa käsittelee maanantaina myös miesten Mestarien liigaan kaavailtuja uudistuksia. Euroopan arvostetuimman seurajoukkuekilpailun on määrä muuttua vuodesta 2024, jotta Uefa pystyisi vastaamaan suurseurojen uhkaan omasta, tv-oikeuksista rahaa tuottavasta Superliigasta.

Uutistoimisto AFP:n mukaan suunnitelmissa on nostaa Mestarien liigan joukkuemäärä 32:sta 36:een. Alkusarjassa jokainen joukkue pelaisi kymmenen ottelua nykyisen kuuden sijaan, ja joukkueet kohtaisivat alkusarjassa toisensa vain kerran.

Joukkuemäärän nosto edellyttää sopua siitä, mille maille lisäpaikat tulisivat. Yksi ehdotuksista on, että Mestarien liigan aiemmat menestyjät voisivat päästä liigaan, vaikka niiden menestys kotimaan sarjakentillä ei jatkuisikaan.

Lue myös:

Uefa vahvisti kahdeksan EM-kisojen isäntäkaupunkia – Huuhkajien otteluihin pääsee jopa 30 000 katsojaa

Jalkapallofani osti liput ja varasi 3 viikon "all-in-kiertueen" EM-lohkopeleihin – nyt jalat pysyvät maassa: "Ihan turha lyödä satasia majoituksiin"

"Kieltämättä tuntuu kovalta vaatimukselta" – Uefa haluaa koronan keskellä yleisöä jalkapallon EM-kisoihin, Palloliitto eri linjoilla "pakottamisesta"

Huuhkajat avaa EM-kisat Kööpenhaminassa, vakuuttaa Tanskan jalkapallopomo – "Moni asia osoittaa, että voimme ottaa yleisöä"

Uefa kokoontuu miettimään Mestarien liigaa ja EM-lopputurnausta

Suosittelemme