Hyppää sisältöön
Artikkeli on yli 2 vuotta vanha

Jose Mourinho on saanut potkut

Tottenham vaihtaa päävalmentajaa.

Jose Mourinho möyryää kentän laidalla.
Jose Mourinho tuli Tottenhamin persäsimeen vuonna. 2019. Kuva: EPA
Jenni Harmanen,
Jonne Niemeläinen,
Anu Karttunen
Avaa Yle-sovelluksessa

Englannin jalkapallon Valioliigan Tottenhamin päävalmentaja Jose Mourinho, 58, on saanut potkut. Mourinho on valmentanut Tottenhamia marraskuusta 2019 lähtien.

– Jose ja hänen tiiminsä ovat olleet mukana yhdessä aikamme haastavimmista ajoista. Jose on todellinen ammattilainen, joka on osoittanut valtavaa joustavuutta pandemian aikana. Olen nauttinut hänen kanssaan työskentelystä ja valitettavasti asiat eivät ole sujuneet niin kuin olimme molemmat toivoneet. Hän on aina tervetullut tänne, ja haluamme kiittää häntä ja hänen valmennustiimiään panoksesta, seuran puheenjohtaja Daniel Levy toteaa seuran tiedotteessa.

Tottenham on Valioliigassa sijalla seitsemän. Mourinhon viimeiseksi peliksi jäi perjantainen peli Evertonia vastaan, joka päättyi 2–2.

Portugalilaisluotsi on valmentanut uransa aikana myös Portoa, Chelseaa, Interiä, Real Madridia ja Manchester Unitedia.

Irtisanominen tapahtui vain vuorokausi sen jälkeen, kun ilmoitus jalkapallon Superliigan perustamisesta ja Tottenhamin siinä mukana olosta kerrottiin.

"Ei koskaan oikea mies tähän hommaan"

Mourinho on mieluummin kritisoinut pelaajiaan viime viikkoina kuin ottanut itse vastuuta joukkueen tappioista. Maaliskuisen Arsenal-tappion jälkeen hän jopa syytti Sky Sportsin haastattelussa tärkeiden pelaajien piiloutuneen kentällä.

Tottenham on tällä kaudella menettänyt johtoasemansa useaan otteeseen ja Mourinhon pelitapaa kritisoitiin siitä, että hän mieluummin turvaa johtoaseman kuin hakee lisäosumia. Kun pari viikkoa sitten Newcastle-ottelussa Tottenhamin johto vaihtui jälleen tasapeliksi ja Mourinholta kysyttiin, miksi Spurs menettää enemmän pisteitä kuin mitä Chelsea, Madrid ja Inter menettivät hänen valmennuksessaan, kommentoi tilannetta toteamalla: "Sama valmentaja, eri pelaajat".

Mourinho ei ole ollut Spurs-fanien suurin suosikki, eikä hänen puolustustyylinen ja vastaiskuihin luottava pelityyli saanut kannattajia lämpenemään. Spursin entinen keskikenttäpelaaja Jamie Redknapp totesi jo joulukuussa, että Mourinho hakee ongelmia pelityylillään ja entinen hyökkääjä Darren Bent piti valmentajan taktiikkaa vanhentuneena

– Hän ei koskaan ollut oikea mies tähän hommaan. Olen onnellinen, että hän lähti, Tottenhamin kannattaja David Buckley totesi uutistoimisto AFP:lle Tottenham Hotspur -stadionin ulkopuolella.

Mourinho on aiemmissa valmennuspesteissään tuonut seuroille aina menestystä jossain muodossa. Nyt hän joutuu poistumaan Tottenhamin peräsimestä ilman palkintopystiä ensimmäistä kertaa sitten valmentajauransa alun.

Päivitys kello 16.16: Lisätty kommentteja Mourinhon kaudesta

Lue myös:

AC Milan, Arsenal, Barcelona... – 12 Euroopan suurseuraa on sopinut Euroopan Superliigan perustamisesta

"Kultapossukerholaiset ovat perustamassa Eurooppaan Superliigaa, jonka motiivina on kerätä vielä enemmän tuloja" – tätä rikkaiden jalkapalloseurojen ilmoitus tarkoittaa

Mikä ihmeen Superliiga? Nämä asiat kohusuunnitelmasta tiedetään – englantilaislegenda raivostui ja vaatii radikaalia rangaistusta Manchester Unitedille ja muille seuroille

Suosittelemme sinulle