Hyppää sisältöön
Artikkeli on yli 2 vuotta vanha

Superliigan kuohunnan varjossa Uefa kertoi Mestarien liigan laajennuksesta ja sarjajärjestelmän muutoksesta

Euroopan jalkapalloliitto Uefa aikoo laajentaa miesten Mestarien liigan 36 joukkueeseen.

Bayern München
Beyern München on miesten Mestarien liigan hallitseva mestari. Kuva: Getty Images
Anu Karttunen
Avaa Yle-sovelluksessa

Jalkapallon miesten Mestarien liigan joukkuemäärä kasvaa 32 joukkueesta 36 joukkueeseen vuonna 2024. Päätös laajenemisesta hyväksyttiin Uefan hallituksen kokouksessa maanantaina.

Uefa esitteli myös Mestarien liigan uuden ottelujärjestelmän kaudelle 2024–2025, jossa suurin muutos on alkulohkojen poistuminen. Tällä hetkellä Mestarien liigassa pelataan neljässä lohkossa, mutta kaudella 2024–2025 kaikki 36 joukkuetta pelaavat yhdessä suuressa liigassa.

Jokaiselle joukkueelle tulee vähintään kymmenen ottelua, viisi vieraissa ja viisi kotona. Liigan kahdeksan parasta etenee suoraan pudotuspelivaiheeseen. Sijoille 9–24 pelaavat joukkueet pelaavat kaksivaiheiset pudotuspelit ja näistä voittajat selviävät neljännesvälieriin.

Vielä ei tiedetä, miten nämä neljä uutta joukkuetta karsitaan liigaan. Uefa kertoi ainoastaan, että yksi paikka on varattu Euroopan rankingissa viidennellä sijalla olevalle maalle. Tällä hetkellä se on Ranska.

Mestarien liigan muutoksista kerrottiin vain muutama tunti sen jälkeen, kun 12 huippuseuraa kertoivat perustavansa uuden eurooppalaisen Superliigan. Uusi liiga ei saanut Uefalta lämmintä vastaanottoa, päinvastoin. Uefan puheenjohtaja Aleksander Ceferin piti Superliigaa häväistyksenä ja ahneuden perikuvana.

– Olemme kaikki yhdessä tätä hölynpölyprojektia vastaan. Kyyninen suunnitelma. Se on täysin sitä vastaan, mitä jalkapallon pitäisi olla, Ceferin sanoi.

Lue myös:

Analyysi: Miksi Euroopan mahtiseurat haluavat perustaa uuden liigan? Jalkapallo on huonoa bisnestä, jonka “arvo” on usein tunnepuolella

"Kultapossukerholaiset ovat perustamassa Eurooppaan Superliigaa, jonka motiivina on kerätä vielä enemmän tuloja" – tätä rikkaiden jalkapalloseurojen ilmoitus tarkoittaa

Mikä ihmeen Superliiga? Nämä asiat kohusuunnitelmasta tiedetään – englantilaislegenda raivostui ja vaatii radikaalia rangaistusta Manchester Unitedille ja muille seuroille

Kommentti: Isot riistävät pieniltä unelmatkin – Superliiga tuhoaisi yhden tärkeimmistä syistä jalkapallon ylivertaisen suosion taustalla

Suosittelemme