Hyppää sisältöön
Artikkeli on yli 2 vuotta vanha

Ponssen tilauskanta piristyi alkuvuodesta metsäteollisuuden lupaavan tilanteen takia, mutta osien hinnat uhkaavat nousta

Ponssen alkuvuoden osavuosikatsaus kertoo lupaavista näkymistä.

Metsäkone karsii ja pätkii mäntyä.
Ponssen tilauskanta on elpynyt koronan tuomasta notkahduksesta. Kuva: Heikki Haapalainen / Yle
Laura Kangas
Avaa Yle-sovelluksessa

Metsäteollisuuden hyvä tilanne piristi Ponssen myyntiä alkuvuodesta.

Ponssen tilauskanta on elpynyt koronan tuomasta notkahduksesta. Tilauskanta oli ensimmäisen vuosineljänneksen aikana 308 miljoonaa euroa eli lähes sata miljoonaa enemmän kuin vuosi sitten.

Tilauskanta on kuitenkin vielä pienempi kuin toissavuoden tammi–maaliskuussa, jolloin tilauskanta oli noin 370 miljoonaa euroa.

Ponssen liikevaihto oli tammi–maaliskuussa noin 163 miljoonaa euroa, mikä on noin 13 prosenttia enemmän kuin vuosi sitten.

Liiketulos kasvoi viime vuodesta reilut kolme miljoonaa euroa.

Metsäkoneiden markkinatilanne on Ponssen mukaan tällä hetkellä hyvä maailmanlaajuisesti, etenkin Venäjällä ja Suomessa.

Toisaalta osien saatavuudessa on ollut haasteita kovan kysynnän vuoksi. Myös komponenttien saatavuudessa on ollut ongelmia.

Osiin ja komponentteihin kohdistuu Ponssen mukaan myös merkittäviä pyrkimyksiä hintojen nostoon, jolloin myös kustannukset uhkaavat kasvaa.

Korona iski Ponssen toimintaan kovaa alkuvuodesta viime vuonna, ja yhtiö joutui myöhemmin supistamaan tuotantoa ja lomauttamaan henkilöstöä. Lopulta Ponsse selvisi viime vuodesta kuitenkin melko hyvin.

Suosittelemme