Hyppää sisältöön

Nakkilan sivistystoimea johtaa nyt viransijainen – kuohuntaa riittänyt jo pitkään

Kunta ei voi kommentoida sivistysjohtaja Jonna Heikkilän poissaolon syytä.

Nakkilan sivistystoimen tilanne on puhuttanut jo pitkään Nakkilassa. Kuva: Katja Halinen / Yle

Nakkilan sivistystoimea johtaa tällä hetkellä viransijainen. Viime syksynä voimakkaan kritiikin kohteeksi joutunut sivistysjohtaja Jonna Heikkilä ei ole hoitanut virkaa noin kuukauteen.

Kunnanjohtaja Nina-Mari Turpela ei voi kommentoida sivistysjohtajan poissaolon syytä, mutta vakuuttaa, että työt sujuvat tällä hetkellä hyvässä hengessä.

Sivistysjohtaja Heikkilän tiedetään hakeneen ainakin kahta avoinna olevaa virkaa Satakunnassa. Heikkilän nimi löytyy Friitalan koulun rehtorin virkaa hakeneiden listalta (siirryt toiseen palveluun). Hän on hakenut myös Rauman Hj. Nortamon peruskoulun rehtorin virkaa (siirryt toiseen palveluun) ja samalla niin sanotun Karin Kampuksen johtajan tehtäviä.

Heikkilä ei ole vastannut Yle Porin soittopyyntöön.

Sivistystoimessa leimahti viime syksynä

Viime syksynä Nakkilan sivistystoimen tilanne kärjistyi hyvin poikkeukselliseen kuntapoliittiseen liikkeeseen eli sivistysvaliokunnan eronpyyntöön lokakuussa.

Syyksi kerrottiin epäluottamus kokoomustaustaista sivistysjohtajaa kohtaan. Valtuusto ei kuitenkaan eronpyyntöön suostunut.

Epäluottamuksen taustalla on useita asioita. Nakkila on esimerkiksi saanut aluehallintovirastolta vuosia huomautuksia esiopetukseen osallistuvien lasten täydentävän päivähoidon järjestämisestä. Valtuutettu, kansanedustaja Jari Myllykosken (vas.) kantelu asiasta (siirryt toiseen palveluun) on oikeusasiamiehen käsittelyssä.

Syksyyn osui myös kunnan hyvinvointikoordinaattorin yllättävä ero. Muun muassa tämä johti paikallisten seurojen ja järjestöjen viikon kestäneeseen protestiin eli niiden toiminnan keskeyttämiseen.

Sotkun keskellä Nakkila perusti erityisen työryhmän selvittämään sivistystoimen tilannetta. Sen työ on kunnan- ja valtuuston puheenjohtajan mukaan edennyt, mutta julkisuuteen yksityiskohtia ei kerrota, ainakaan vielä.

– Lähikuukausina Nakkilassa käsitellään varmaankin sivistystoimen asioita, sanoo kunnanjohtaja Nina-Mari Turpela.

Suosittelemme sinulle