Hyppää sisältöön
Artikkeli on yli 2 vuotta vanha

Pyynikin Brewing Company perui yhtiökokouksensa – osakkeenomistajien vetäytyminen esti suursijoittajalle suunnatun annin

Tamperelaisyrittäjä on valmis sijoittamaan panimoyhtiöön edelleen.

Pyynikin Brewing Company.
Pyynikin Brewing Company hakee rahoitusta Virosta ostamaansa panimoon. Kuva: Antti Eintola / Yle
Elina Nieminen
Avaa Yle-sovelluksessa

Tampereella toimiva panimoyritys Pyynikin Brewing Company on perunut perjantaille suunnitellun yhtiökokouksensa. Osa yhtiön perustaja- eli A-osakkaista on vetäytynyt, koska ei hyväksy A- ja B-osakkeiden yhdistämistä. Tästä syystä yhtiö ei voi toteuttaa yrittäjä Samu Saarikoskelle suunnattua antia.

Saarikosken oli tarkoitus sijoittaa yli miljoona euroa Pyynikin Brewing Companyn osakkeisiin. Samalla hänestä olisi tullut yhtiön äänivaltainen osakas ja merkittävin omistaja panimon perustajan Tuomas Peren perheen lisäksi.

Pyynikin Brewing Company ilmoitti alkuvuodesta ostavansa Haljalan panimon, joka on tuotantomäärältään ja kapasiteetiltaan Viron kolmanneksi suurin.

Samu Saarikoski kertoo olevansa edelleen halukas sijoittamaan yhtiöön. Pyynikin Brewing Company hakee nyt hänen kanssaan vaihtoehtoisia tapoja sijoituksen toteuttamiseen. Saarikosken mukaan tarkoitus on edelleen, että hän tulee myös mukaan yhtiön hallintoon.

– Olen luottavainen, että asia ratkeaa ja Haljalan panimohanke saadaan hyvin maaliin, Saarikoski sanoo.

Yhtiö pitää osakkaille infotilaisuuden verkossa tänään keskiviikkona kello 16. Saarikosken arvion mukaan yhtiöllä on noin 9 000 osakasta.

Käynnissä oleva julkinen osakeanti jatkuu huhtikuun loppuun asti. Pyynikin Brewing Company on kertonut hakevansa annilla enintään kahden miljoonan euron pääomasijoitusta. Keskiviikkona 21. huhtikuuta tavoitteesta on saavutettu jo yli miljoona euroa.

Tuotto käytetään Haljalan panimon hankintaa ja panimotoiminnan käynnistämiseen

Korjattu juttua 21.4. kello 13.58: Muutettu kohta "osti Haljalan panimon" muotoon "ilmoitti ostavansa" - hankinnasta on vasta esisopimus. Poistettu kohta, jossa selitettiin A- ja B-osakkeiden äänisuhdetta harhaan johtavana.

Lue myös:

Pyynikin Brewing Company sai luvan panimotoiminnalle Virossa – verottajan päätöksen ansiosta ei lähde kokonaan Tampereelta

Suosittelemme