Hyppää sisältöön

Menivätkö laskut taas perintään? Kuluuko rahaa aivan liikaa? Uusi talousneuvola tukee jyväskyläläisiä rahamurheissa

Talousneuvola palvelee aluksi puhelimitse.

Kysymys voi koskea vaikkapa laskun maksua, velkaantumista, perintää, ulosottoa tai talouden menojen ja tulojen tasapainottamista. Kuva: Henrietta Hassinen / Yle

Jyväskylässä aloittaa torstaina uusi talousasioiden neuvontapalvelu talousneuvola, joka on tarkoitettu kaikille, joilla on huolta omasta taloustilanteesta. Yhteyttä voi ottaa pienen tai ison taloushuolen kanssa, myös nimettömästi.

Kysymys voi koskea vaikkapa laskun maksua, velkaantumista, perintää, ulosottoa tai talouden menojen ja tulojen tasapainottamista.

– Korona on lisännyt talousvaikeuksia, ja kun ihmisillä on paljon vakuudettomia kulutusluottoja, niin taloudelliseen tilanteeseen liittyvät ongelmat lisääntyvät, sanoo talous- ja velkaneuvoja Kirsti Korkeakangas.

Asiakkaiden kysymyksiä Jyväskylässä ovat ratkomassa talousasioiden ammattilaiset talous- ja velkaneuvonnasta, ulosotosta, aikuissosiaalityöstä, diakoniatyöstä ja sosiaalisesta luototuksesta.

Talousneuvolatoiminnan tavoitteena on ehkäistä ja vähentää velkaantumista. Painopiste on ongelmien ennaltaehkäisyssä.

– Ennaltaehkäisevä näkökulma ei kuitenkaan sulje pois sitä että soittaa voi myös silloin jos asiat ovat todella pahasti solmussa. Kaikissa tilanteissa pyritään auttamaan, sanoo kehittäjäsosiaalityöntekijä Krista Kuusela.

Koronatilanteen takia talousneuvola aloittaa puhelinpalveluna, mutta koronan helpottaessa toimintaa voidaan järjestää myös normaalisti tapaamisin.

Talousneuvola on auki 22. huhtikuuta alkaen joka toinen torstai kello 11–14. Neuvola palvelee numerossa 050 476 4697.

Suosittelemme sinulle