Hyppää sisältöön

SB-Pro selviytyi voittajana PSS:n rumputulesta – "Pallonhallinta ei vie vielä voittoon"

SB-Pron tiivis puolustus oli salibandyn naisten F-liigan kolmannessa finaalissa Porvoon Salibandyseuralle liikaa.

SB-Pron Laura Hietamäki (vas), Jenina Hämäläinen, Mirja Hietamäki (33), Elina Vanhanen ja Saana Neulasalmi juhlivat Kuva: Lehtikuva

Asetelmat salibandyn naisten F-liigan finaalisarjassa tiivistyivät keskiviikkona entisestään, kun kolmannen ottelun ratkaisuun ei riittänyt enää 60 minuuttia. Kotijoukkue SB-Pron sankariksi nousi 4–3-jatkoaikamaalin ajassa 75.54 maalin edestä sutinut Karoliina Kujala. SB-Pro johtaa ottelusarjaa voitoin 2–1.

– Näin, että Hantta (Hanna-Mari Österberg) sai pallon laidassa, ja pallo olikin jo tulossa maalille. Pääsin siinä pari kertaa kokeilemaan. Ekalla en vielä osunut, mutta onneksi meni maaliin lopulta, Kujala kertasi osumaa.

Varsinaisen peliajan viimeinen viisiminuuttinen oli vauhdikas, kun PSS:n Celine Stettler tasoitti ensin 2-2:een. Aada Isometsä teki 3-2-maalin SB-Prolle ajassa 57.36, mutta PSS:n Ella Sundström tasoitti vain 24 sekuntia myöhemmin.

Palloa läpi ottelun hallinnut PSS laukoi toisessa erässä 24 kertaa ja koko ottelussa 60 kertaa. 35 kertaa kokeilleen SB-Pron päävalmentaja Aki Vilander ei pitänyt peliä niin yksipuolisena.

– Pikkuisen liikaa jouduttiin kyykkimään alivoimaa (11 minuuttia), mikä vei energiaa. Henkisesti vahvan joukkueen merkki, että jaksettiin taistella melkein 76 minuuttia. Jos mietitään, kuinka paljon Porvoolla oli hyviä maalipaikkoja, niin aika vähän. Se myös vääristää, että pallonhallinta ei vie vielä voittoon, Vilander sanoi.

SB-Pro joutui ketjurulettiin

SB-Prolle ottelu oli rikkonainen. Jo ennen peliä oli selvää, että hyvin toiminut ykköskenttä menee uusiksi puolustaja Juulianna Sotalan toisen finaalin jälkeen saaman kahden ottelun pelikiellon takia. Kolmoskentästä ykköskenttään noussut Laura Hietamäki teki kaksi maalia.

Toisessa erässä valmentaja Vilander joutui viilaamaan ykkösnyrkkinsä taas uusiksi, kun laitahyökkääjä Jaana Lirkki sai pelirangaistuksen. Rangaistus tuomittiin kontaktista PSS-puolustaja Marianne Väliahon päähän. Jatkoajalla kakkoskentästä putosivat vielä nilkkojaan pidelleet Ina Leminen ja Aino Tuokkola.

Samilla (valmentaja Saarikoski) piti varmaan peluutuksessa kiirettä. Aika montaa pelaajaa tarvittiin ja hienoa nähdä, että jokainen täytti ruutunsa, Vilander kiitteli.

Finaalisarja jatkuu lauantaina Porvoossa.

Suosittelemme sinulle