Hyppää sisältöön
Artikkeli on yli 2 vuotta vanha

Real Madridin puheenjohtaja: "Superliigaa ei ole haudattu, se on valmiustilassa"

Myös Juventuksen seurapomo puolusti Superliigaa.

Florentino Perez istuu katsomossa.
Florentino Perezin mukaan Superliiga-projektia ei ole kuopattu. Kuva: EPA
STT Urheilu
Avaa Yle-sovelluksessa

Espanjalaisen suurseuran Real Madridin puheenjohtaja Florentino Perez kommentoi varhain torstaina Suomen aikaa jalkapallon Superliigaa. Perezin mukaan uutta liigaa ei ole haudattu.

– Projekti on valmiustilassa. Se on edelleen olemassa, Perez sanoi espanjalaisen radioasema Cadena Serin haastattelussa.

Alkuviikosta kohulla lanseerattu 12 joukkueen sarja on saanut rajusti kritiikkiä, ja yhdeksän alkuperäisistä sarjan perustajaseuroista on jo vetäytynyt projektista. Toistaiseksi Perezin edustama Real Madrid, katalonialaisjätti FC Barcelona ja italialainen Juventus eivät ole hylänneet suunnitelmaa. Perezin mukaan FC Barcelona miettii jatkoaan.

– Olen surullinen ja pettynyt. Olemme tehneet kolme vuotta töitä tämän eteen ja taistelleet Espanjan jalkapallon taloustilannetta vastaan. En ole koskaan kokenut samanlaista hyökkäystä kuin nyt Uefan (Euroopan jalkapalloliitto) ja eräiden kansallisten jalkapalloliittojen puheenjohtajien taholta. Se näytti suunnitellulta ja yllätti meidät kaikki, Perez sanoi.

– En ole koskaan kokenut urallani vastaavaa. Ihan kuin olisimme tappaneet jalkapallon. Mehän olemme työskennelleet jalkapallon pelastamisen eteen, hän jatkoi.

Lukuisat eri seurojen kannattajat ovat ajatelleet Superliigasta täysin päinvastoin kuin Perez. Kannattajat ovat nimenomaan kokeneet, että Superliigaan osallistuvat olivat tappamassa jalkapalloa.

"Huippuseurat menettävät rahaa"

Perez väitti myös, että yksi liigassa alun perin mukana olleista kuudesta englantilaisseurasta olisi kylvänyt epäluuloa muihin englantilaisseuroihin. Perez myös syyttää Uefaa siitä, etteivät Superliigan perustajat saaneet mahdollisuutta kertoa ideaansa.

– Uefa aloitti show'n. He saivat meidät näyttämään siltä kuin olisimme pudottaneet atomipommin. He eivät antaneet meille mahdollisuutta selittää. Ei voi olla niin, että huippuseurat menettävät rahaa ja loput ansaitsevat sitä. Rikkaat menettävät nyt paljon rahaa.

Perezin seura Real Madrid voitti keskiviikkoiltana Cadizin Espanjan liigan vierasottelussa 3–0.

Juventuksen seurapomo puolusti Superliigaa

Italian jalkapallon Serie A:ssa Juventus voitti Parman 3–1 ja nousi sarjassa kolmanneksi. Ilo voi jäädä kuitenkin lyhyeksi, sillä torstaina Roman kohtaava Atalanta on vain pisteen päässä Juventuksesta.

Juventuksen sankari oli Alex Sandro, joka teki torinolaisten kaksi ensimmäistä maalia. Juventuksen Matthijs de Ligt sinetöi loppulukemat 3–1. Parman 1–0-johtomaalin teki Gaston Brugman.

Juventus oli yksi 12 eurooppalaisesta seurasta, jotka olivat perustamassa uutta Superliigaa, joka on kuitenkin jäämässä suunnitteluasteelle. Juventuksen johto puolusti suunnitelmaa vielä ennen keskiviikon ottelua.

Juventuksen jalkapallojohtaja Fabio Paratici sanoi, että liiga sai samanlaisen vastaanoton kuin Juventuksen päätös muuttaa seuran logoa aiemmin. Logomuutos otettiin myös myrskyisästi vastaan.

– Nämä 72 tuntia olivat ainutlaatuisia tässä projektissa. Olemme yhä vakuuttuneita tästä ideasta, Paratici sanoi.

Lue myös:

Atletico Madrid, Inter ja AC Milan tekivät seuraa englantilaisjoukkueille, vetäytyivät Superliigasta

BBC: Chelsea ja Manchester City vetäytymässä Superliigasta

Raivostuneet Liverpoolin fanit polttivat oman seuransa pelipaitoja – Superliiga vei huomion Valioliigan ottelulta, pelaajatkin kritisoivat: "Olemme shokissa"

Superliigan kuohunnan varjossa Uefa kertoi Mestarien liigan laajennuksesta ja sarjajärjestelmän muutoksesta

Jalkapalloprofessori ei usko, että Superliiga toteutuu sellaisenaan, mutta on huolissaan lajin ottamasta suunnasta – "Raha varmasti tärkeämpiä tekijöitä"

Mikä ihmeen Superliiga? Nämä asiat kohusuunnitelmasta tiedetään – englantilaislegenda raivostui ja vaatii radikaalia rangaistusta Manchester Unitedille ja muille seuroille

Suosittelemme sinulle