Hyppää sisältöön
Artikkeli on yli 2 vuotta vanha

Korona sekoitti luokkaretkisuunnitelmat jo toisena keväänä peräkkäin – Kokkolan kouluista retkeillään vain lähialueelle

Kokkolan sivistyskeskus on päättänyt, että Keski-Pohjanmaan ulkopuolelle ei keväällä lähdetä.

Kuvassa turistibussi Kokkolan keskustassa
Retkillä pitää noudattaa THL:n suosituksia ja ohjeistuksia koronaturvallisesta matkustamisesta. Kuvituskuva. Kuva: YLE / Jukka-Pekka Tyhtilä
Iina Kluukeri,
Petri Kuikka
Avaa Yle-sovelluksessa

Kevään luokkaretket suuntautuvat kokkolalaiskouluista vain lähialueelle tänä keväänä.

Näin on linjannut Kokkolan sivistyskeskus. Retkillä pitää noudattaa THL:n suosituksia ja ohjeistuksia koronaturvallisesta matkustamisesta.

Viime vuonna luokkaretket peruttiin koko maassa koronaepidemian takia.

Kokkolalaiskouluissa onkin suunniteltu lähinnä päiväretkiä Keski-Pohjanmaalle. Esimerkiksi Isokylän kuudesluokkalaiset tekivät huhtikuussa yhden yön reissun kantakaupungissa.

Kälviän Lucina Hagmanin koulun 9A-luokan piti lähteä luontomatkailukeskus Oivankiin, Kuusamoon. Suunnitelmat menevät kuitenkin uusiksi, kertoo luokanvalvoja Seija Väisänen.

– Oppilaat ovat nyt saaneet viikon aikaa miettiä ja katsotaan, mitä ehdotuksia nousee. Myös vanhempia kuullaan. Itse biologian opettajana ehdotin luontoretkeä. Ehkä myös syömään, vaikka pizzalle, pohtii Väisänen.

Häntä harmittaa etenkin oppilaiden puolesta. Silti pienikin retki on mukavampi kuin ei retkeä ollenkaan.

– Luokkaretki on usein se viimeinen yhteisöllinen tapahtuma. Niillä retkillä yleensä löytyy se lämmin henki ja muistellaan menneitä kouluvuosia, tietää useilla reissuilla oppilaiden kanssa ollut Väisänen.

Silja Airiola ja Anton Leppänen myöntävät, että Kuusamon reissun peruuntuminen harmittaa.

– Monta vuotta on oltu samalla luokalla, eikä päästäkään yhteiselle matkalle. Harmittaahan se. Luokkaretki on päätös ysiluokalle ja sen jälkeen hajaudutaan eri kouluihin. Mutta eiköhön me jotain vielä saada aikaiseksi, pohtivat nuoret.

Kokkolan sivistyskeskus on linjannut, että ennen matkaa on tehtävä riskikartoitus ja valmisteluihin on otettava mukaan myös vanhemmat. Jos suosituksia ei voida noudattaa, pitää luokkaretki siirtää myöhemmäksi, vaikka syksyyn, ohjeistaan kaupungilta.

Luokkaretkille voi lähteä vain oman luokan tai ryhmän kanssa.

Lue myös:

Kokkola varautuu järeästi koronatilanteeseen: luokkaretket perutaan, ohjattua liikuntaa ei järjestetä, kirjastoakin vältettävä

Ysiluokkalaiset keräsivät 15 000 euroa leirikoulua varten, mutta nyt matka uhkaa peruuntua koronan takia – "Monta vuotta on säästetty ja tehty töitä"

Suosittelemme sinulle