Hyppää sisältöön

Kouvolaan nousee uusi lomakylä – Tykkimäen huvipuiston ja vesipuiston kylkeen tulee huviloita, ravintola ja saunamaailma

Kymen seudun osuuskauppa investoi lomakylään yli 5 miljoonaa euroa ja palkkaa vähintään 20 uutta työntekijää.

Tykkimäen vesipuisto
KSO:n toimialajohtaja Mikko Virtanen uskoo, että koronapandemia lisää kotimaanmatkailua. Kirsi Lönnblad haastattelee.
Mirjam Tahkokorpi

Tykkimäen huvipuiston matkailualue laajenee vuoden 2022 aikana Kouvolassa.

Tykkimäen huvipuiston ja Aquapark-vesipuiston läheisyyteen Kouvolan Käyrälammen rantaan nousee lomakylä, jonne rakennetaan huviloita, kokoustiloja, saunamaailma ja ravintola.

Huvipuiston omistaja Kymen seudun osuuskauppa käyttää uuteen lomakylään yli viisi miljoonaa euroa. Yhtiö aikoo palkata vähintään 20 uutta työntekijää.

Uuteen Tykkimäki resort -lomakylään tulee noin 200 vuodepaikkaa. Lisäksi leirintäalueella voidaan majoittaa noin 300 matkailijaa. Majoituspaikkamäärä kasvaa noin 100:lla nykyisestä.

Havainnekuva Tykkimäen lomakylästä
Kymen seudun osuuskauppa kertoi torstaina Kouvolan Tykkimäelle rakennettavasta lomakylästä. Kirsi Lönnbladin haastattelussa ovat KSO:n toimitusjohtaja Harri Miettinen, matkailu- ja ravitsemiskaupan toimialajohtaja Mikko Virtanen sekä Tykkimäen toimitusjohtaja Sakari Pasanen. Havainnekuva.

Kelluva sauna

Lomakylä tulee vesipuisto Aquaparkin välittömään läheisyyteen. Jokaisesta huvilasta on näköyhteys järvelle. Huvipuiston puolelle pääsee alueet yhdistävän kulkusillan kautta.

Saunamaailmaan tulee panorama-sauna, josta on suora näköyhteys järvimaisemaan, savusauna sekä kelluva sauna Käyrälammen päälle. Lisäksi saunojen terasseille tulee porealtaita.

Osuuskauppa rakentaa Tykkimäelle uusia huviloita. Havainnekuva. Kuva: Kymen seudun osuuskauppa

Kymen seudun osuuskauppa uskoo alueen matkailun vahvaan kasvuun. Osuuskauppa uskoo, että koronapandemia lisää kotimaista matkailua pitkässä juoksussa.

– Kymenlaakson matkailuympäristö koostuu tänä päivänä useasta mielenkiintoisesta kohteesta, kuten Kymiringissä, Repoveden kansallispuistosta, Tykkimäen huvipuistosta sekä merellisistä kohteista eteläisessä Kymenlaaksossa. Nyt investoitava resort-kokonaisuus täydentää matkailutarjontaa ja tuo alueelle vetovoimaisen matkailukohteen, toimitusjohtaja Harri Miettinen sanoo KSO:n tiedotteessa.

Kymen seudun osuuskauppa on sopinut lomakylän rakentamisesta haminalaisen Rakennuspartion kanssa.

– Kuokka pannaan maahan elokuun puolivälissä sitten, kun huvipuistokausi on ohi, Harri Miettinen kertoo.

Huvipuisto KSO:n omistukseen

Kymen seudun osuuskauppa on ostanut kokonaan Tykkimäen huvipuistoyhtiön.

Kouvolan kaupunginhallitus päätti maanantaina, että kaupunki myy omistamansa 2 600 osaketta KSO:lle. Kaupunginjohtaja Marita Toikka kertoo, että Kouvola saa kaupasta 819 000 euroa. Kouvolan kaupunki omisti Tykkimäen vapaa-aikakeskuksesta 20 prosenttia.

KSO on ollut Tykkimäen suurin omistaja. Omistajana on ollut KSO:n ja kaupungin lisäksi huvipuiston toimitusjohtajan Sakari Pasasen Cannon Hill Holding -yhtiö. Kouvolan kaupunki on jo aiemmin vähentänyt omistusosuuttaan yhtiössä.

Kymen seudun osuuskaupan toimitusjohtaja Harri Miettinen kertoo, että Tykkimäki on nyt siirtynyt kokonaan KSO:n omistukseen.

– Päädyimme siihen, että jatkossa kun panostamme tähän resort-alueeseen ja itse huvipuistoon, on luontevaa, että omistus on yksissä käsissä.

Kouvolan kaupunki on kehittänyt Käyrälammen aluetta paljon viime vuosina. Kaupunki aikoo käyttää alueen vesi- ja pyöräily- ja kävelyreitteihin noin kolme miljoonaa euroa.

Lue lisää: Kahvila, ravintola ja pyöräilyreittejä – kaupunki kysyi, miten Kouvolan suosikkirantaa voitaisiin vielä parantaa

Voit keskustella aiheesta 23.4.2021 kello 23.00 asti.

Suosittelemme sinulle