Hyppää sisältöön

Taru Tuukkanen teki triplatuplan ja pilasi PeKan mestaruusjuhlat – Honka kavensi otteluvoitot finaalisarjassa: "Saimme ketsuppipullon auki"

Tapiolan Honka hallitsi ottelua avausneljännekseltä lähtien. PeKa kiri toisella neljänneksellä neljän pisteen päähän, mutta Honka pystyi kirimään uudestaan karkumatkalle.

Taru Tuukkanen STT Lehtikuva 22.4.2021
Tuukkanen oli yksi joukkueensa sankareista. Kuva: Ville Vuorinen / Lehtikuva
Inka Henelius,
Simo Arkko

Tapiolan Honka kukisti Kotkan Peli-Karhut naisten Korisliigan kolmannessa finaalissa ja kavensi otteluvoitot 2–1:een. Ottelu päättyi Hongan selvään voittoon pistein 90–64.

Hongan suurin sankari oli triplatuplan tehnyt joukkueen konkari Taru Tuukkanen. Tuukkanen heitti 16 pistettä, nappasi 13 levypalloa ja antoi 11 koriin johtanutta syöttöä. Tuukkanen sai hyvin tukea, sillä Cierra Dillar saalisti 25 ja Gabriela Bronson 18 ja Lotta-Kaisa Paltemaa 13 pistettä.

– Olimme alusta asti aggressiivisia hyökkäyksessä ja puolustuksessa. Saimme onnistumisia todella laajalla rintamalla. Saimme kaikille heittopaikkoja ja laitoimme hyvällä prosentilla sisään, Hongalle 10 pistettä heittänyt Henna Sandvik iloitsi Yle Urheilulle.

PeKa puolestaan jäi liian paljon tähtipelaajansa Zykera Ricen varaan. Yhdysvaltalainen teki ottelussa peräti 26 pistettä, mutta Hongan puolustus onnistui pimentämään muita pelaajia. Sandvik olikin tyytyväinen siihen, että joukkueen puolustuspeli oli parempaa aiempiin otteluihin verrattuna.

Jo edellisessä ottelussa Honka paransi avausfinaaliin verrattuna, mutta tuolloin PeKa onnistui nousemaan viimeisellä minuutilla voittoon.

– Totta kai se harmitti, mutta olemme koko ajan uskoneet omaan tekemiseemme. Sen pelin jälkeen saimme aika nopeasti kasattua mielen ja pääsimme aloittamaan valmistautumisen, Sandvik tuumasi.

Honka aloitti vahvasti

Peli lähti Hongan kannalta hyvin liikkeelle jo avausneljänneksellä. Joukkue sai pidettyä Zykera Ricen kurissa, ja pussitti varmasti kolmen pisteen heittoja. Avausneljännes päättyi Hongalle lopulta pistein 19–9.

Toisella neljänneksellä PeKa kiri eron parhaimmillaan neljään pisteeseen. Hongan Gabriela Bronsonin kolme onnistunutta kolmen pisteen heittoa kuitenkin takasivat sen, että vierailijat lähtivät tauolle 15 pisteen johdossa.

Kolmannella neljänneksellä Honka sai pidettyä eron samoissa lukemissa, eikä PeKa saanut kunnollista kiriä aikaiseksi myöskään päätösneljänneksellä. Honka saikin kaunistella loppulukemia, joten ero repsahti 26 pisteeseen.

– Saimme erittäin hyvän alun otteluun. Ei voi sanoa, että saimme alussa helppoja koreja, mutta saimme onnistumisia vähän kauempaakin, mikä on ollut haasteena. Tänään saimme ketsuppipullon auki ja paljon onnistumisia kaaren takaa, Hongan päävalmentaja Kimmo Kujansivu iloitsi Yle Urheilulle.

Honka oli ottelussa vahva etenkin kolmen pisteen heitoissa, sillä joukkue pussitti 14 koria 23:sta yrityksestä. PeKa yritti kolmosia puolestaan 20 kertaa, mutta onnistui vain neljästi.

– En ole tietenkään tyytyväinen. Sanoin pelaajille, että tämä on ottelusarja ja nämä on vain pakko äkkiä nollata. Emme onnistuneet ensimmäisellä jaksolla hyökkäyksessä ja puolustuksessa. Nyt pitää nollata tämä peli. Me johdamme sarjaa ja seuraava katkonpaikka on sunnuntaina, PeKan päävalmentaja Roope Mäkelä kommentoi.

Lue myös:

Edellisessä finaalissa jyrän alle jäänyt Honka haastoi, mutta PeKa punnersi viime hetkillä voittoon – "Vaikeimman kautta meni"

Suosittelemme sinulle