Hyppää sisältöön
Artikkeli on yli 2 vuotta vanha

Ravintolarajoitusten höllennykset helpottavat, mutta tilanne on silti haastava – mikkeliläinen ravintoloitsija: "Aamuneljään on vielä matkaa"

Essoten alueella ravintolat saavat perjantaista eteenpäin olla auki iltayhteentoista ja tarjoilla alkoholia kymmeneen saakka.

Ravintolassa ihmisiä juo olutta.
Alkoholia saa Etelä-Savossa tarjoilla iltakymmeneen saakka. Kuvituskuva. Kuva: Henrietta Hassinen / Yle
Milka Krogerus
Avaa Yle-sovelluksessa

Ravintolarajoitusten perjantaina voimaan astuvat lievennykset on otettu helpotuksella vastaan.

Etelä-Savon sairaanhoitopiiri Essoten alueella anniskelu päättyy jatkossa klo 22 ja ravintolat saavat olla auki aamuviidestä iltayhteentoista. Löyhemmistä rajoituksista ilmoitettiin torstaina iltapäivällä ja lievennykset astuivat voimaan jo perjantaina.

– Ehdottomasti helpottaa, kun saa olla auki pidempään. Vaikka aika nopeasti tämä tuli, kun olin henkisesti valmistautunut avaamaan vappuna. Täysi tohina on päällä, että saadaan ovet auki, kertoi mikkeliläisen After Barin yrittäjä Antti Halonen torstaina.

After Bar on ollut kiinni helmikuun puolesta välistä, ja sulku on tehnyt selvän loven ravintolan talouteen. Uusista rajoituksista ollaan iloisia, mutta tilanne on yhä haastava. Esimerkiksi After Barissa suurin osa myynnistä tulee ilta- ja yöaikaan.

– Vielä roikutaan löysässä hirressä. Toivotaan, että päästäisiin nopeasti takaisin aamutunneille. Aamuneljään on vielä matkaa, Halonen sanoo.

Anniskeluravintoloissa saa uusien rajoitusten mukaan täyttää puolet asiakaspaikoista, ruokaravintoloissa 75 prosenttia paikoista. Asiakkaat tulee ohjata istumapaikoille ja esimerkiksi karaoke ja tanssiminen ovat kiellettyjä. Terasseilla asiakaspaikkojen rajoitukset ja ”tanssikielto” eivät ole voimassa, mutta turvaväleistä on huolehdittava.

Suosittelemme sinulle