Hyppää sisältöön
Artikkeli on yli 2 vuotta vanha

Päivittäistavarakauppa liitää korkealla, ravintolat ja matkailu painuivat kuoppaan − korona leimaa Keskimaan alkuvuoden tuloslukuja

Keskimaan ravintoloiden kauppa kutistui vuoden ensimmäisellä neljänneksellä yli 60 prosenttia.

Lähikuva S-marketin ostoskorista ostoksineen.
Marketkauppa on ollut korona-aikana kasvussa. Kuva: Eleni Paspatis / Yle
Tuukka Lukinmaa
Avaa Yle-sovelluksessa

Korona-aika pitää päivittäistavarakauppaa yhä kasvu-uralla. Osuuskauppa Keskimaan myymälöissä kauppaa tehtiin tammi–maaliskuussa 102 miljoonalla eurolla, missä on kasvua 6 prosenttia vuodentakaiseen verrattuna.

Kaikkiaan Keskimaan market- ja tavaratalokaupan liikevaihto kasvoi tammi–maaliskuussa viime vuoteen verrattuna 5 prosenttia 113 miljoonaan euroon.

− Marketkaupan myynti on jatkanut nousuaan edellisvuoden tapaan, toteaa Osuuskauppa Keskimaan toimitusjohtaja Antti Määttä tiedotteessa.

Sen sijaan matkailu- ja ravitsemiskaupan korona painoi vuoden ensineljänneksellä odotetun syvään kuoppaan. Liikevaihto oli 3,4 miljoonaa euroa, jossa oli laskua 59 prosenttia. Ravintolakauppa aleni 61 prosenttia ja majoituskauppa 54 prosenttia.

Ravintolakauppaan ovat vaikuttaneet voimakkaasti jo vuoden kestäneet rajoitukset aukioloajoissa ja asiakaspaikoissa. Ravintolasulun vuoksi ravintoloiden liiketoiminta oli lähes koko maaliskuun take away -myynnin varassa.

Suosittelemme