Hyppää sisältöön

Ravintoloita tarkastetaan tehostetusti lähiviikkoina – kierros alkaa perjantaina Oulun seudulta

Tarkastettavana ovat ravintoloiden koronatoimet sekä alkoholilainsäädännön noudattaminen.

Olutlasia täytetään.
Ravintolatarkastukset alkavat Oulun seudulla viikonloppuna ja Kainuussa vapun tienoilla. Kuva: Henri Vainio-Hynnilä / Yle
Hanna Holopainen

Pohjois-Pohjanmaan ja Kainuun ravintoloissa voi vierailla tarkastajia tulevien reilun kahden viikon aikana.

Pohjois-Suomen aluehallintoviraston alkoholitarkastajat tekevät tehovalvontaa 23.4–9.5.2021.

Tarkastajat selvittävät, miten nyt rajoitetusti auki olevat ravitsemisliikkeet noudattavat koronaan liittyviä tartuntatautilain säädöksiä sekä THL:n ohjeita. Anniskeluoikeudet saaneissa ravintoloissa valvotaan myös alkoholilainsäädännön noudattamista.

Pohjois-Suomen aluehallintoviraston alkoholiylitarkastajan Sari Kosken mukaan tarkastukset aloitetaan tulevana viikonloppuna Oulusta ja lähiseudulta. Tarkoituksena on vieraillla maakunnan suurimpien kuntien ravintoloissa.

Kainuussa tarkastukset alkavat vapun tienoilla ja kohdistuvat suurimpiin ravintolakeskittymiin, esimerkiksi Kajaaniin ja Sotkamon Vuokatin ravintoloihin.

Sari Koski muistuttaa, että jokainen voi tehdä ravintolassa havaitsemastaan epäkohdasta ilmoituksen Pohjois-Suomen aluehallintovirastolle joko sähköpostilla kirjaamoon tai yhteydenotolla suoraan tarkastajille. Tuolloin tarkastajat voivat ottaa kyseisen ravintolan kierrokselleen mukaan.

Torstaihin mennessä yhdestä ravintolasta oli tehty epäkohtailmoitus ennen tehovalvonnan alkamista.

Lisää Pohjois-Pohjanmaan uutisia Yle Areenassa. Kuuntele, katsele ja lue, mitä lähelläsi tapahtuu.

Suosittelemme sinulle