Hyppää sisältöön
Artikkeli on yli 2 vuotta vanha

Nelostiellä viisi onnettomuutta tunnin aikana, raesade muutti tiet liukkaiksi Lahdessa – katso tallenne moottoritien kupeesta

Ilmatieteen laitos varoittaa huonosta ajokelistä eri puolilla Suomea.

Päijät-Hämeen pelastuslaitos varoitti puolilta päivin Twitterissä nelostien liukkaudesta runsaan raesateen vuoksi Kariston ja Mäkelä-Seestaan liittymän välillä.
Sini Ojanperä,
Lauri Rautavuori
Avaa Yle-sovelluksessa

Nopeat käänteet säässä ovat aiheuttanut vaikeuksia liikenteessä. Nelostiellä sattui alkuiltapäivällä tunnin sisällä viisi liikenneonnettomuutta Lahdessa ja Heinolassa. Hieman kello 14:n jälkeen määrä oli jo kahdeksan.

Päijät-Hämeen pelastuslaitoksen mukaan onnettomuudet ovat tapahtuneet Renkomäen ja Vierumäen liittymien välillä. Tiettävästi kukaan ei ole loukkaantunut vakavasti.

Hämeen poliisin mukaan onnettomuudet alkoivat alkuiltapäivästä heti sadealueen saavuttua Lahden seudulle.

– Meille tuli neljästä onnettomuudesta ilmoitus 40 minuutin sisällä, kertoo vanhempi konstaapeli Miikka Salonen.

Salosen mukaan sadetta on tullut paikoin niin paljon, että tiet ovat loskaisia ja osa onnettomuuksista on sattunut nimenomaan loskan vuoksi.

– Paikoin loskaa on ollut reilusti ja ne paikat tulevat yllättäen autoilijan eteen. Autoilijoiden pitääkin hiljentää heti, kun loskaa alkaa näkyä, eikä vasta sen ollessa kohdalla, neuvoo Salonen.

Poliisi tähdentää, ettei normaalia ajonopeutta voi noudattaa räntäsateessa kesärenkailla.

– Kyllä keli pitää nyt huomioida ajonopeudessa. Moottoritien 120 kilometriä tunnissa on liikaa. Jos pystyy säilyttämän auton hallinnnan 80 kilometrin vauhdissa, niin hyvä. Jos ei, sitten pitää ajaa vieläkin hiljempaa, muistuttaa Salonen.

Myös pelastuslaitos on varoittanut huonosta ajokelistä moottoritiellä.

Perjantaina päivällä raekuuro teki raekuuro teki tiet liukkaiksi Lahdessa. Päijät-Hämeen pelastuslaitos varoitti puolilta päivin Twitterissä nelostien liukkaudesta runsaan raesateen vuoksi Kariston ja Mäkelä-Seestaan liittymän välillä. Myös tieliikennekeskus varoittaa tien liukkaudesta.

Ajokeli on huono muuallakin Suomessa

llmatieteen laitos varoittaa huonosta ajokelistä lumi- tai räntäsateen vuoksi Pohjanmaalla, Keski-Pohjanmaalla, Kainuussa, Pohjois-Pohjanmaan länsiosissa sekä seuraavissa kunnissa: Pudasjärvi, Taivalkoski, Kuusamo, Simo, Ranua, Posio, Kemi, Keminmaa, Tornio, Ylitornio, Tervola, Pello, Rovaniemi, Kemijärvi ja Salla.

Päijät-Hämeeseen ilmatieteen laitos lupaa lauantai-iltapäivään asti monin paikoin vesi- tai lumisadetta ja mahdollisesti ukkosta. Lämpötilan ennustetaan pysyvän nollassa tai plussalla. Päijät-Hämeeseen ei toistaiseksi ole annettu kelivaroitusta.

Juttua on muokattu 23.4.2021 kello 14.41: Tarkennettu ja päivitetty onnettomuuksien määrä.

Suosittelemme sinulle