Hyppää sisältöön

HJK ja Honka tarjoilivat maalijuhlat kauden avauksessa – Simo Valakarin KuPSille tappio Turussa

Veikkausliigan kauden avausottelussa nähtiin kuusi maalia. HJK vei maali-iloittelun nimiinsä. Toisessa päivän pelissä Inter kaatoi KuPSin 1-0.

HJK:n pelaajat iloitsevat Roope Riskin 3–0 maalia vierellään pettyneinä FC Interin Arttu Hoskonen ja Alejandro Sanz. Kuva: Lehtikuva

Hallitseva mestari HJK aloitti miesten jalkapalloliigan värikkäällä 4–2-voitolla pääkaupunkiseudun paikallisvastustajastaan Hongasta. HJK:n kärkimies Roope Riski iski kotijoukkueen voittomaalin tarkalla sijoituksella vajaa vartti ennen loppua.

Lisäajalla HJK:n 17-vuotias Casper Terho kaunisteli lukemia isäntien hyväksi.

Hongan osumat iskivät heti alussa onnistunut Darren Smith sekä 2–2-tasoituksen tykittänyt Jean Marie Dongou. HJK:n muut maalintekijät olivat Filip Valencic ja David Browne.

– On aina hienoa, kun tulee paljon maaleja. Etenkin se on sitä silloin, kun oma joukkue tekee niitä enemmän. Toisella jaksolla tavoittelimme pidempiä hyökkäyksiä ja pallon pitämistä, jotta tilaa ja paikkoja aukeaisi, HJK:n hyökkääjä Filip Valencic kertasi voittoreseptiä.

Hyvärinen hyödynsi Virtasen vastaantulon

Kahden viime kauden hopeajoukkue Inter avasi jalkapallokauden voitolla, kun Kuopion Palloseura kukistui Turun Kupittaalla niukasti 1-0. Voittomaalin laukoi Rovaniemeltä täksi kaudeksi Interiin tullut Juho Hyvärinen 56. minuutilla. Hyvärinen nosti onnekkaastikin pallon yli KuPS-vahti Otso Virtasen, joka oli tullut maaliltaan reilusti ulos.

– Näin, että molari oli kaukana maalista ja satuin osumaan palloon. Vähän onnekas maali, mutta tänään yksi maali riitti, Hyvärinen totesi vaatimattomasti.

KuPS painosti ottelun alussa, mutta Interin tiivis puolustus piti vierasjoukkueen rynnistyksen kurissa. Avausjakson lopulla kuopiolaiset onnistuivat ohittamaan Inter-vahti Henrik Moisanderin, mutta maali hylättiin tuomarineuvottelun jälkeen paitsiona.

KuPSin päävalmentaja Simo Valakari harmitteli pistemenetystä avausottelussa.

– Tiesimme, että ottelusta tulee tasainen taisto. Emme pystyneet luomaan riittävästi maalipaikkoja ja hävisimme kakkospallot selvästi, Valakari selvitti.

HJK, Honka, Inter ja KuPS aloittivat liigakautensa muita joukkueita aiemmin, sillä niiden on tarkoitus osallistua kesällä Euroopan seurajoukkuekilpailujen karsintoihin. Muut liigajoukkueet aloittavat kautensa maanantaina 3. toukokuuta.

Lue myös:

Simo Valakari on menestynyt valmentaja, jolla on mennyt sukset ristiin seurapomojen kanssa – nyt hän sanoo palaavansa Veikkausliigaan muuttuneena miehenä

Veikkausliiga alkaa! Ylivoimaisen mestarisuosikin rivimiehetkin ovat tähtiä, nämä joukkueet yrittävät haastaa HJK:n – tässä lähtökohdat kauteen

Kovien kolhujen Janne Saksela löysi jälleen peli-ilon – "Kävi mielessä, oliko tämä tässä"

Suosittelemme sinulle