Hyppää sisältöön
Artikkeli on yli 2 vuotta vanha

Cocks voitti käsipallon Suomen mestaruuden – "Kukaan ei uskonut kauden alussa, että me voimme voittaa"

Riihimäkeläisjoukkue vei mestaruuden voitoin 3–0.

 Cocksin Teemu Tamminen heittää Dickenin Ian Martin (vas.) ja Benny Broman puolustavat käsipallon miesten SM-liigan kolmannessa loppuottelussa
Cocksin Teemu Tamminen heittää Dickenin Ian Martin (vas.) ja Benny Broman puolustavat käsipallon miesten SM-liigan kolmannessa loppuottelussa Kuva: Lehtikuva
Jonne Niemeläinen,
STT Urheilu
Avaa Yle-sovelluksessa

Riihimäkeläinen Cocks on voittanut käsipallon miesten Suomen mestaruuden finaalivoitoin 3–0. Se kukisti kolmannessa SM-loppuottelussa Dickenin 27–25 (12–11).

Suomen mestaruus oli Cocksille kahdeksas peräkkäinen. Viime vuonna mestaruutta ei jaettu koronapandemian takia.

Edellisen finaalikohtaamisen viime keskiviikkona 12 maalilla hävinnyt Dicken teki kolmannesta loppuottelusta finaalin arvoisen tapahtuman. Tilanne oli vielä reilut 13 minuuttia ennen loppua tasan 20-20.

Cocks-luotsi Kai Kekin mukaan joukkue meinasi hävitä ottelun hyökkäyspään hermoilun takia.

– En ole koskaan nähnyt minkään joukkueen hermoilevan niin paljon kuin me tänään. En varmaan paljoa valehtele, jos sanon, että meillä oli toistakymmentä teknistä virhettä tänään. Se on täysin anteeksiantamatonta. Puolustus meillä oli kunnossa, Kekki totesi Yle Urheilulle.

Teemu Tamminen oli ottelun paras maalintekijä 11 osumallaan.

– Tämä on minulle 12:s mestaruus. Kyllä se hienolta tuntuu, kun poika on taas kotona. Kukaan ei uskonut kauden alussa, että me voimme voittaa. Kaikki sanoivat, että olemme ottaneet pari askelta taaksepäin. Minä olen ainakin sellainen, että en allekirjoita tuollaisia lauseita – mennään loppuun asti ja katsotaan sitten, Tamminen kommentoi.

Cocksin kausi alkoi yskähdellen, ja Kekki tuli joukkueen peräsimeen kesken kauden.

– Kekki laittoi meidät laihdutuskuurille ja treenaamaan. Kaikki lähtee kovasta duunista, meillä oli liian hauskaa alkukaudella.

– Me teemme yli tuplasti enemmän töitä kuin muut joukkueet, Kekki vahvisti.

Lue myös:

Dicken jyräsi Suomen mestaruuteen – HIFK jäi kolmannessa ottelussa aseettomaksi 

Suosittelemme sinulle