Hyppää sisältöön

Maajoukkueen ilopilleri Sundström latasi PSS:n finaalisarjassa tasoihin – "Jos et yritä mitään, niin ei tapahdukaan mitään"

Porvoon Salibandyseura on voittanut kaikki kuusi kotipeliään salibandyn naisten F-liigan pudotuspeleissä.

Elina Kujala (vas) ja PSS:n Ella Holmberg (18) salibandyn F-liigan finaaliottelussa Kuva: Lehtikuva

Porvoon Salibandyseuran kotitaika piti taas salibandyn naisten F-liigan finaalisarjassa. Porvoolaisten puhdas kotivoittotilasto sai sunnuntaina jatkoa 3–1-voitolla SB-Prosta. Voittomaalin teki kaksi minuuttia ja kaksi sekuntia ennen loppua ylivoimalla Ella Sundström.

Ennen Sundströmin maalia PSS:n päävalmentaja Jukka Kouvalainen piti lyhyen palaverin ylivoimaviisikkonsa kanssa. Keskiviikkona kolmannessa pelissä PSS pelasi 11 minuuttia ylivoimaa ja onnistui vain kerran. Ylivoimaonnistuminen tuli tärkeään paikkaan.

– Itse asiassa siinä haettiin paria juttua, ja loput jätettiin pelaajien taidon ja tahtotilan varaan. Ei se ihan piirrettyä ollut, että se osuu vastustajan mailaan ja pomppaa siitä sisään. Hyvä suoritus Ellalta, että pääsi tuohon paikkaan, Kouvalainen sanoi.

Maalintekijä oli itsekin hämillään, mistä veto lopulta kimposi maaliin.

– Mun mielestä meidän voittomaali roikkui ilmassa jo aiemmin, ehkä kaverin jalka oli vähän väsyneempi kuin meidän. Tarkoitus oli saada enemmän vetoja ja pallotempoa kovemmiksi. En tiedä osuiko se jonkun kenkään vai mitä, mutta meni sinne, Sundström sanoi kaukolaukauksestaan.

PSS oli päättäväinen

Lauantaina PSS haki huomattavasti rohkeammin ja päättäväisemmin ratkaisuja kuin aiemmin finaalisarjassa. Sundströmin mukaan sitä oli erikseen terävöitetty. SB-Pro teki ottelun avausmaalin, mutta PSS nosti tasoaan pelin edetessä.

– Jos et yritä mitään kentällä, niin ei tapahdukaan mitään. Pitää olla rohkea ja yrittää kaikkea, jotta hyviä asioita voi tapahtua. Ollaan ehkä vähän pelätty aiemmissa peleissä, Sundström mietti.

Salibandyliitto on julkaissut keväällä Youtube-kanavallaan videoita, joissa maajoukkuetoverit ovat yksimielisesti kertoneet haluavansa viikon lomalle seurakseen Sundströmin. Sundström arvelee sen johtuvan siitä, että hänen seurassaan "sattuu ja tapahtuu".

– Tehdään sellaisia ex tempore -asioita, eikä suunnitella liikaa. Soitan meillä kopissa musiikkia, se on ihan kiva rooli. Pystyy keskittymään siinä, eikä ajatus harhaile liikaa, rempseä Sundström pohti rooliaan joukkueen tunnelman keventäjänä.

Finaalisarja on tasan 2–2. Viides peli pelataan sunnuntaina. Mestaruuteen vaaditaan neljä voittoa.

Suosittelemme sinulle