Hyppää sisältöön
Artikkeli on yli 2 vuotta vanha

Kauhajoki esitti parastaan korisfinaalissa – Vilppaan ja Teemu Rannikon juhlat siirtyivät

Hallitseva koripallomestari Kauhajoen Karhu Basket venytti mestaruusratkaisut ensi viikolle.

Salon Riku Laine (kesk.) nousee korille Kauhajoen Jeffery Garrett Jr:n ja Bojan Sarceviicin (oik.) puolustaessa. 25.4.2021
Salon Riku Laine (kesk.) nousee korille Kauhajoen Jeffery Garrett Jr:n ja Bojan Sarceviicin (oik.) puolustaessa. Kuva: Lehtikuva
Sari Sirkkiä-Jarva,
Timo Uusitalo
Avaa Yle-sovelluksessa

Selkä seinää vasten pelannut Karhu Basket pelasi parhaan finaalipelinsä tämänvuotisissa loppuotteluissa ja kaatoi salolaisvieraansa lukemin 92–73 (40-35). Vilpas johtaa ottelusarjaa 3-2.

Kaksi edellistä Korisliigan mestaruutta napannut Kauhajoki johti ottelua käytännössä koko ajan ja oli tällä kertaa valmis kamppailuun heti avausminuutista lähtien. Ratkaisun makua otteluun saatiin jo kolmannessa erässä, jossa kotijoukkue karkasi 14 pisteen johtoon.

Pisteitä tauluun leipoivat ylivoimaisesti eniten Kauhajoen Collin Malcolm ja Vilppaan Jeremiah Wood. Kaksikko on kuulunut korintekijöiden kärkeen läpi ottelusarjan, ja tällä kertaa Malcolm keräsi niitä 29 ja Wood 21.

Ottelun todellinen yllättäjä oli kuitenkin Kauhajoen kapteeni Antti Niskanen, jolle merkittiin 13 pistettä ja kahdeksan levypalloa, joista neljä tuli hyökkäyspäässä.

Kauhajoen valmentaja Janne Koskimies muistutti, ettei joukkue pelaa vain Vilpasta kiusatakseen, vaan tavoittelee mestaruutta.

– Me mietimme vain kahta voittoa, jotka me vielä tarvitsemme. Löysimme tänään oikean energian, olimme parempi joukkueista ja pidimme Vilppaan alle 90 pisteessä,, niputti Koskimies voittoreseptin.

"Karhu nollasi nopeasti oudon fiiliksen"

Teemu Rannikolle ottelu oli "matsipallo" mestaruuteen ja voittamalla tänään sunnuntaina, ura olisi päättynyt siihen. Ainakaan vielä Vilppaan kokenut, 40-vuotias takamies ei saanut häntä katsomossa odottanutta kukkapuskaa syliinsä.

– Yritin keskittyä tietysti omiin rutiineihin, mutta olihan se joka tapauksessa outo fiilis ja vähän erilainen ottelu. Karhu kyllä nollasi pelillään sen fiiliksen aika nopeasti ja hoksasin, että saan vielä pelata, virnisti yllättävän hyväntuulinen Rannikko.

Liki 25 minuuttia urakoinut Rannikko upotti kaikki neljä pelitilanneheittoaan, summasi 10 pistettä ja jakoi kahdeksan koriinjohtanutta syöttöä.

– Vastustaja oli tänään selkeästi parempi ja he ottivat heti siihen alkuun kuusi tai seitsemän hyökkäyslevypalloa. Me olimme aika aneemisia. Kun toinen pääsee antamaan sen iskun, niin siitä on aika vaikea tulla. Olimme kyllä ensimmäisen puoliskon pelissä mukana, mutta Kauhajoki puolusti hyvin ja teki lisäksi kovia hyökkäyskoreja, Rannikko kehui.

Finaalisarja jatkuu tiistaina Salossa. Vilpas tavoittelee seurahistoriansa ensimmäistä mestaruutta.

Lue myös

Vilpas voiton päässä seuran ensimmäisestä korismestaruudesta – Koiviston heittopeli liikaa Kauhajoelle

Kauhajoki kavensi kotikentällään – vajaamiehisen joukkueen armoton puolustus tukahdutti Vilppaan

Päätösneljänneksellä kirineelle Vilppaalle jo toinen voitto Korisliigan finaaleissa: "Vaikea peli meille"

Salon Vilppaan hurja heittopeli ensimmäisellä puoliajalla oli liikaa hallitsevalle mestarille Korisliigan avausfinaalissa

Suosittelemme sinulle