Hyppää sisältöön

Kotitaika murskaksi! PSS tarrasi kiinni mestaruuteen

Salibandyn naisten F-liigan loppuotteluissa eivät ole vierasjoukkueet juhlineet. PSS onnistui nyt rikkomaan SB-Pron kotitaian.

PSS:n Milja-Maria Saarikoski (vas) viimeisteli viidennen loppuottelun voittomaalin. Kuvassa myös SB-Pron Juulianna Sotala Kuva: Lehtikuva / Markku Ulander
Anu Karttunen

Porvoolainen PSS tarttui kiinni naisten F-liigan mestaruuteen, kun se kukisti nurmijärveläisen SB-Pron vieraissa 5–2 (2–1, 0–1, 3–0). PSS johtaa otteluvoitoin 3–2 ja sillä on mahdollisuus varmistaa joukkueen ensimmäinen Suomen mestaruus tiistaina kotonaan.

Kotikenttä on ollut näissä loppuotteluissa tärkeä etu, sillä tähän mennessä jokainen ottelu oli päättynyt kotijoukkueen voittoon. Myös SB-Pron kotikenttä on ollut porvoolaisille hankala paikka pelata. Edellisen kerran PSS oli voittanut SB-Pron vieraissa maaliskuussa 2020.
Keskiviikkona PSS oli jo lähellä vierasvoittoa, mutta kolmatta peräkkäistä mestaruuttaan metsästävä SB-Pro voitti jatkoerässä.

Kotijoukkue aloitti nytkin vahvasti ja Aada Isometsä pääsi tekemään avausmaalin jo ottelun toisella minuutilla. PSS ei tästä kuitenkaan hätkähtänyt, vaan vastasi ensimmäisessä erässä kahdella osumalla. SB-Pro tasoitti ottelun 2–2:een toisessa erässä ja kolmannen erän lopussa alkoi jo vaikuttaa siltä, että ratkaisua haetaan jälleen jatkoerässä, mutta toisin kävi.

PSS:n toisen maalin tehnyt Julia Turunen onnistui katkaisemaan SB-Pron Meri-Helmi Höynälän syötön ja Milja-Maria Saarikoski viimeisteli voittomaalin loistavalla laukauksella. Vain vajaa minuutti myöhemmin SB-Pron Anu Raatevaara hukkasi pallon maalin edessä, eikä PSS:n Ella Sundström erehtynyt. Fanny Holmberg pääsi vielä iskemään loppunumerot tyhjään maaliin.

– Oli siinä pari hyvää käännönpaikkaa kolmannessa erässä, joten maali olisi voinut tulla jo aiemmin. Se tuli nyt näin ja hyvä niin. Aikamoisen taistelunkin kautta tuli voitto, kertoi PSS:n päävalmentaja Jukka Kouvalainen STT:lle puhelimitse.

– Toinen erä oli vähän hurlumheitä ja molemmille aukesi paikkoja. Kolmannessa erässä saatiin ehkä pikkuisen parempi kontrolli, ja päästiin omilla vahvuuksilla pyörittämään. Nyt olimme ehkä pelin alusta paremmin hereillä kuin lauantaina. 60 minuuttiin mahtuu erilaisia tilanteita ja hetkiä, ja kestimme hyvin meidän tiukat hetket, Kouvalainen mietti.

SB-Pro on vuodesta 2010 lähtien ollut joka vuosi naisten salibandyliigan mitaleilla ja mestaruuksia se on voittanut tätä ennen kolme, kun taas PSS on tähän mennessä saavuttanut kaksi hopeaa ja kaksi pronssia. Ensimmäisessä loppuottelussa PSS:n peli oli vielä hakusessa, mutta sen jälkeen porvoolaiset ovat panneet hallitsevan mestarin koville.

Mahdollinen seitsemäs peli pelataan torstaina, mikäli SB-Pro onnistuu vielä tiistaina tasoittamaan ottelusarjan voitot.

Päivitys kello 20.07: Lisätty Kouvalaisen kommentit

Lue myös:

Maajoukkueen ilopilleri Sundström latasi PSS:n finaalisarjassa tasoihin – "Jos et yritä mitään, niin ei tapahdukaan mitään"

SB-Pro selviytyi voittajana PSS:n rumputulesta – "Pallonhallinta ei vie vielä voittoon"

Suosittelemme sinulle