Hyppää sisältöön

Siun sote avaa koronarokotuksen ajanvarauksen myös 2. riskiryhmään kuuluville

Aikoja voi varata tiistaista 27. huhtikuuta lähtien.

Käytettyjen rokotusneulojen säilytyslaatikot.
Tällä hetkellä päärokote Siun soten alueella on Pfizer Biontechin mRNA-rokote. Modernan rokotetta on jaossa ainoastaan yhdellä rokotuspisteellä, ja AstraZenecaa annetaan ainoastaan yli 65-vuotiaille. Kuva: Tiina Jutila / Yle
Annika Lius

Siun sote avaa tiistaina 27. huhtikuuta koronarokotusten ajanvarauksen myös riskiryhmään 2 kuuluville 16–69-vuotiaille. Näin ollen tiistaista lähtien rokotusvuorossa ovat tänä vuonna 70 vuotta täyttävät tai sitä vanhemmat, 16–69-vuotiaat 1. ja 2. riskiryhmiin kuuluvat sekä 66–69-vuotiaat henkilöt.

Tänä vuonna 70 vuotta täyttäville ja sitä vanhemmille sekä sairauden perusteella riskiryhmiin kuuluville henkilöille tarjotaan mRNA-rokotetta eli Biontech-Pfizerin tai Modernan koronarokotetta.

Tällä hetkellä Modernan rokotetta annatetaan vain PK Terveyden rokotuspisteellä. Rokotuspiste löytyy yhtenä vaihtoehtona verkkoajanvarauksen kautta.

Biontech-Pfizerin koronarokotetta voidaan antaa 16 vuotta täyttäneille ja Modernan koronarokotetta 18 vuotta täyttäneille. Alle 16-vuotiaille ei ole vielä käytössä koronarokotetta.

66–69-vuotiaille, jotka eivät kuulu sairauden perusteella riskiryhmään, tarjotaan AstraZenecan rokotetta.

Koronarokotusajan voi varata verkkoajanvarauksen kautta. Maanantaisin käytössä on myös puhelinajanvaraus.

Siun sote toivoo, että puhelinajanvarausta käyttäisivät vain ne, jotka eivät pysty varaamaan aikaa verkkoajanvarauksen kautta. Näin varmistetaan, että ajanvaraus onnistuu myös heille, jotka eivät syystä tai toisesta voi käyttää verkkoajanvarausta.

Lisää Pohjois-Karjalan uutisia Yle Areenassa. Kuuntele, katsele ja lue, mitä lähelläsi tapahtuu.

Suosittelemme sinulle