Hyppää sisältöön

Pitkään huipulla pelanneet kaksoset kertovat telepaattisesta yhteydestään kentällä – nyt heiltä tarvitaan urotekoja salibandyn SM-finaaleissa

SB-Pron salibandykaksosilta Elina ja Karoliina Kujalalta odotetaan onnistumisia, mikäli nurmijärveläiset aikovat venyttää F-liigan mestaruustaistelun seitsemänteen kamppailuun. SM-kulta on tiistai-iltana katkolla Porvoon Salibandyseuralle.

Karoliina Kujala viilettää SB-Pron ykkösketjussa. Kuva: Juhani Järvenpää / Salibandy.fi
Petri Hänninen,
Matti Lehtisaari

Salibandy löi kirkkaasti jalkapallon, kun kaksoset Elina Kujala ja Karoliina Kujala valitsivat lukioiässä ykköslajinsa. Eikä kummankaan ole myöhemmin tarvinnut katua valintaansa.

– Oli aika helppoa valita salibandy, koska kaikki perheessämme ovat pelanneet joskus salibandya, Karoliina Kujala muistelee.

Nyt 34-vuotiaat Kujalat ovat pelanneet Suomessa kaikki vuotensa nurmijärveläisessä SB-Prossa, joka kuuluu Suomen menestyneimpiin naisten salibandyseuroihin.

Elina arvelee, että hänellä ja Karoliinalla on salibandykentällä jonkinlainen telepaattinen yhteys. Yhteisiä pelivuosia on kertynyt sellainen määrä, että toista on jo helppo lukea.

– Osaan odottaa, mitä Karoliina hakee ja minne kannattaa syöttää. En tiedä johtuuko siitä, että olemme siskoksia vai siitä, että olemme pelanneet melkein aina yhdessä, Elina miettii.

SB-Pron Elina Kujala (vas) ja PSS:n Ella Holmberg F-liigan finaalisarjan tiimellyksessä. Kuva: Lehtikuva

Elina pääsi maajoukkueeseen jo ennen Karoliinaa, mutta molemmat ovat edustaneet Suomea viisi kertaa MM-kisoissa. Kujalat ovat pelanneet neljä kertaa MM-finaaleissa, mutta joutuneet jokaisella kerralla seuramaan vierestä Ruotsin kultajuhlia.

– MM-kotikisat Tampereella nousevat ohi muiden tapahtumien. Oli upea kokemus olla mukana Suomen joukkueessa, vaikka tietysti harmitti, kun pääsimme lähelle tavoitettamme, Elina myöntää.

Molemmilla on kotimaisen liigan lisäksi kokemusta myös Sveitsin sarjasta, kun kaksoset kokeilivat siipiään Piranha Churin väreissä.

– Elina lähti sinne jo vuoden aikaisemmin, pelasimme molemmat kolme vuotta Sveitsissä. Oli todella hieno reissu ja sai nähdä, miten salibandya siellä pelataan. Toi itsellekin uutta näkökulmaa, Karoliina kertaa.

Tiistaina tiukassa paikassa Porvoossa

Elina ja Karoliina Kujala pelaavat SB-Pron ykkösketjussa yhdessä Jaana Lirkin kanssa. Lirkki on ollut kolmikosta kevään pudotuspeleissä tehokkain, mutta kaikki kuuluvat pistepörssin kärkikymppiin.

SB-Pron tehoketjulta vaaditaan tiistaina jälleen onnistumisia, kun naisten F-liigan mestaruus on katkolla Porvoon Salibandyseuralle. PSS on johdossa voitoin 3–2 ennen Porvoossa pelattavaa kuudetta finaaliottelua.

– Kokemus tuo rauhaa eikä tarvitse hätäillä. Minulla on ihan täysi luotto siihen, että pystymme voittamaan tiistaina. Kokeneena pelaajana pyrin näyttämään muille esimerkkiä, että kyllä tämä homma vielä hoituu, kun vain uskomme itseemme, Elina Kujala ennakoi.

Vielä ei paljasteta, mitä mahdollisia uusia jekkuja SB-Pro on kehitellyt ensimmäistä mestaruuttaan jahtaavan PSS:n horjuttamiseksi.

– Jää nähtäväksi, mitä uutta olemme keksineet. Mutta jos pystymme pelaamaan omaa peliämme, niin sanoisin sen riittävän ihan vallan mainiosti, Elina vakuuttaa.

Myös Karoliina odottaa rauhallisena tiistai-illan kamppailua.

– Yritetään saada hyvä flow-tila joukkueeseen ja lähdetään taistelemaan. Olemme olleet ennenkin finaalisarjoissa tappiolla, tämä ei ole siis mitenkään uusi tilanne meille, Karoliina huomauttaa.

Lue myös:

Kotitaika murskaksi! PSS tarrasi kiinni mestaruuteen

Veera ja Oona Kauppi ratkaisivat Ruotsin mestaruuden Thorengruppenille – myös Sveitsin salibandyssa suomalaismestareita

Suosittelemme sinulle