Hyppää sisältöön

Yltääkö Salon Vilpas vihdoin ensimmäiseen Suomen mestaruuteensa? Asiantuntija uskoo, että Teemu Rannikon johdolla Vilpas parantaa viime pelistä

Salon Vilpas ja Kauhajoen Karhu Basket kohtaavat miesten Korisliigan kuudennessa finaalissa tiistaina. Kauhajoki lähtee otteluun mainio ottelu alla.

Salon Vilppaan Teemu Rannikko (vas.) ja Kauhajoen Karhu Basketin Collin Malcolm
Teemu Rannikko (vas.) hakee kolmatta SM-kultaansa. Kuva: Lehtikuva
Jouko Vuolle,
Joel Holma

Salon Vilppaalla on tiistaina mahdollisuus tehdä historiaa. Joukkue on voiton päässä ensimmäisestä Korisliigan Suomen mestaruudestaan. Vilpas johtaa finaalisarjaa hallitsevaa mestaria Kauhajoen Karhu Basketia vastaan 3–2.

Vilppaalla jäi edellisestä ottelusta paljon hampaankoloon. Kauhajoki voitti salolaiset selvästi 92–73 ja kavensi ottelusarjan eikä mestaruusjuhlia vielä nähty. Kauhajoen voiton takana oli etenkin parempi levypallopelaaminen.

– Kauhajoki oli paljon parempi jalalla. He olivat paljon energisempiä ja aggressiivisempia, mikä heijastui hyökkäyslevypallopelissä, Yle Urheilun asiantuntija Ilpo Rantanen alleviivaa.

Kauhajoen tähtenä tuikki kapteeni Antti Niskanen 13 pisteellä ja kahdeksalla levypallolla. Salon Vilppaan ykköstykki Mikko Koivisto ei päässyt edes kunnolla heittämään ensimmäisellä neljänneksellä. Myös finaalisarjan alussa hyvässä vireessä ollut Vilppaan Aatu Kivimäki oli pimennossa.

– Koivisto oli erityisen tiukassa vartioinnissa. Antti Niskanen teki kaikkea, missä Kauhajoki oli parempi. Eli se pelasi loistavaa puolustuspeliä ja energistä irtopallopeliä. Kauhajoki pystyi luomaan etuja esimeriksi Colin Malcolmin avulla, jolloin Vilppaan joukkuepuolustus revittiin palasiksi.

Salon Riku Laine (kesk.) nousee korille Kauhajoen Jeffery Garrett Jr:n ja Bojan Sarceviicin (oik.) puolustaessa. 25.4.2021
Salon Riku Laine (kesk.) nousi korille Kauhajoen Jeffery Garrett Jr:n ja Bojan Sarceviicin (oik.) puolustaessa sunnuntaina. Kuva: Lehtikuva

Kokemus esiin

Salon Vilppaalla on hyvin muistissa kevät 2018, jolloin se taipui finaalisarjassa Kauhajoelle. Myös vuonna 2017 Vilpas sai SM-hopeaa.

Hopeanväriset muistot saattavat kuitenkin tiistaina vaihtua kultaisiksi salolaisten kotikentällä. Rantanen nostaa esille Vilppaan kokemuksen.

– Heidän pitää hyödyntää kokemus, ettei puntti tutise. Uskon, että Teemu Rannikon johtajuudella tämä näkyy kentällä. Vilppaan pitää olla aloitteellinen joukkue ja laittaa Kauhajoki reagoimaan. Edellisessä kotiottelussa he pystyivät siihen.

Rantanen on pitänyt näkemästään finaalisarjassa.

– Nyt on ollut erinomainen finaalisarja. Vastassa on kaksi laadukasta ja tasaista joukkuetta, jotka ovat kasvaneet playoffien aikana. Tämä on nautittavaa koripalloa.

Lue myös:

Kauhajoki esitti parastaan korisfinaalissa – Vilppaan ja Teemu Rannikon juhlat siirtyivät

Koronavirus vei Anissa Poundsilta juoksukyvyn – 4 kuukautta myöhemmin hän voitti SM-kultaa: "Olen tosi kiitollinen"

Suosittelemme sinulle