Hyppää sisältöön
Artikkeli on yli 2 vuotta vanha

Nyt se on varmaa – Nagelsmann on Bayern Münchenin uusi valmentaja

Julian Nagelsmann siirtyy RB Leipzigista Bayern Münchenin päävalmentajaksi.

RB Leipzig
Julian Nagelsmann on saavuttanut hyvää menestystä Leipzigissa. Kuva: AOP
Sakari Lund
Avaa Yle-sovelluksessa

33-vuotias Julian Nagelsmann on Bayern Münchenin uusi päävalmentaja. Saksalainen jalkapallojätti julkisti sopimuksen tiistaina. Nagelsmann siirtyy Bayerniin RB Leipzigistä 1. heinäkuuta viisivuotisella sopimuksella.

Bayernin nykyinen päävalmentaja Hansi Flick jättää seuran omasta pyynnöstään kaksi vuotta ennen sopimuksensa päättymistä. Flick on yhdistetty Saksan maajoukkueen päävalmentajan tehtävään, jonka Joachim Löw jättää kesän EM-kisojen jälkeen.

Nagelsmann on ollut Leipzigin päävalmentaja vuodesta 2019 lähtien. Hän johdatti seuran viime kaudella Mestarien liigan välieriin. Leipzig on tällä hetkellä Bundesliigassa toisena Bayernin jälkeen.

– Julian Nagelsmann edustaa valmennuksen uutta sukupolvea. Nuoresta iästään huolimatta hänellä on jo vakuuttavat näytöt. Olemme vakuuttuneita. että Nagelsmannin johdolla jatkamme viime vuosien menestystä, Bayernin puheenjohtaja Herbert Hainer sanoi.

Vaatimustaso Bayernissä onkin kova. Kaudella 2019–2020 se voitti kuusi titteliä eli kaiken mahdollisen. Tällä kaudella Bayern on hyvin lähellä Bundesliigan mestaruutta, mutta Mestarien liigassa se putosi puolivälierissä Paris Saint-Germainille.

Goal.com -sivuston mukaan Bayern maksaa Leipzigille jopa 25 miljoonan euron korvauksen.

Lue myös:

Bayernin seurajohto nyreissään valmentajan "eroilmoituksesta"

Bayern Münchenin valmentaja haluaa pois kauden jälkeen – yhdeksäs peräkkäinen mestaruus lähellä

Suosittelemme