Hyppää sisältöön

Suomalainen Flootech toimittaa vesilaitoksen Kemin uudelle sellutehtaalle

Vesilaitoksen toimittaminen työllistää Flootechissa kymmeniä henkilötyövuosia Suomessa. Toimitus sisältää vesilaitoksen ja sen prosessilaitteet asennettuna ja käyttöön otettuna. Sen kotimaisuusaste on yli 90 prosenttia.

Metsä Groupin Kemin Pajusaaren tehdas
Kemin uuden sellutehtaan työmaalla työskentelee tällä hetkellä noin 350 henkilöä. Kuva: Antti Ullakko / Yle
Jarno Tiihonen

Metsä Groupiin kuuluva Metsä Fibre ja suomalainen vesialan teknologiayritys Flootech ovat tehneet sopimuksen vesilaitoksen toimittamisesta Kemin uudelle sellutehtaalle.

Toimituksen kotimaisuusaste on yli 90 prosenttia ja se työllistää Flootechissa kymmeniä henkilötyövuosia Suomessa.

Flootechin toimitus sisältää vedenottamon mikrosuodatuslaitoksen, tehtaan prosessiveden käsittelylaitoksen, suolanpoistolaitoksen ja lauhteenkäsittelyteknologiat asennettuna ja käyttöön otettuna.

– Vesilaitos on suunniteltu siten, että se mahdollistaa energian ja kemikaalien käytön minimoinnin vedenkäsittelyssä, kerrotaan yhtiöiden tiedotteessa.

Kemin työmaalla töissä 350 henkilöä

Uuden tehtaan työmaalla tehdään tällä hetkellä maanrakennus- ja paalutustöitä. Työmaavahvuus on noin 350 henkilöä ja eri yrityksiä työmaalla on 130.

Tehtaan rakennusvaiheen työllisyysvaikutusten arvioidaan olevan lähes 10 000 henkilötyövuotta, josta yli puolet tehdään Kemissä.

Lisää Lapin uutisia Yle Areenassa: kuuntele, katsele ja lue, mitä lähelläsi tapahtuu.

Suosittelemme sinulle