Hyppää sisältöön

Tämä sai Norrhydron pysymään Rovaniemellä: kaupungin tuki ja osaava henkilöstö – yhtiöllä kova kasvuvauhti koronasta huolimatta

Suuriin metsätyö- ja maansiirtokoneisiin hydrauliseen tehonsiirtoon sylintereitä valmistava Norrhydro ilmoitti uuden tehtaan rakentamisesta äsken. Yhtiö rakentaa Rovaniemelle uuden ja maailman parhaan sylinteritehtaan, kehuu toimitusjohtaja Yrjö Trög.

Norrhydro kasvaa Rovaniemellä
Norrhydro kasvaa Rovaniemellä
Tapani Leisti

Norrhydro perustettiin Rovaniemelle 35 vuotta sitten. Vanhat tilat eivät enää riitä kun maine ja kysyntä maailmalla kasvaa. Konepajayhtiön suunnittelun ja tuotannon huippuosaamisen näyttönä ovat maineikkaat asiakkaat, kuten Ponsse, Sandvik, Metso.

Yhtiön uusimpana kumppanina on Volvo, jonka kaivinkoneiden hydrauliikkaan kehitetään uuden sukupolven energiaa säästäviä, digitaalisesti ohjattuja sylintereitä.

Norrhydro on toimitusjohtaja Yrjö Trögin mukaan voimakkaassa kasvuvaiheessa koronakriisistä huolimatta.

– Ollaan tälläkin hetkellä noin 20 prosentin kasvussa viime vuoteen verrattuna ja lähes parikymmentä uutta työntekijää on rekrytoitu tämän alkuvuoden aikana ja tälläkin hetkellä on rekrytointeja menossa, sanoo Trög.

Markkinointi onnistuu ilman messujakin

Messujen ja nokatusten tapahtuvan markkinoinnin estyminen koronakriisin takia ei ole hetkauttanut Norrhydron myyyntiä. Trögin mukaan yhtiö on kehittänyt jo pitkään digitaalista virtuaalimarkkinointia ja se on tuonut uusia asiakkaita hyvin.

Yhtiön kehittämä digitaalinen hydrauliikka säästää suurten työkoneiden polttoainetta ja siten ympäristöä. Taloudellis-ekologiset säästöt ja hyödyt tuovat asiakkaita ja kasvattavat kysyntää tulevaisuudessa.

Toimitusjohtaja Trögin mukaan uuden tehtaan rakentaminen alkaa tänä vuonna ja uusiin tiloihin muutetaan ensi vuoden huhtikuussa.

Laajentumisen yhteydessä Norrhydro pohti myös muuttoa pois Rovaniemeltä muualle Suomeen tai Eurooppaan. Lopulta yhtiö päätyi pysymään Rovaniemellä, koska kaupungissa on hyvin sitoutunut osaava henkilökunta ja markkinointi maailmalle onnistuu hyvin.

Rovaniemi satsaa Norrhydroon 800 000 euroa

Rovaniemi varautui Norrhydron laajennukseen Jääskeläisen kaava-alueelle jo viime vuonna.

– Katurakentamista varten laitamme tänä vuonna noin puoli miljoonaa euroa. Vesihuoltotöihin Neve on varautunut 300 000 eurolla. Eli 800 000 euroa kunnallistekniikan ja katujen rakentamiseen laitetaan tänä vuonna rahaa, Rovaniemen kaupungin elinvoimajohtaja Jukka Kujala sanoo.

Norrhydrolla on nyt 140 työntekijää ja liikevaihto kasvanut yli 20 miljoonan euron. Työpaikkojen lisääntymisestä kertyy tulevaisuudessa verotuloja kaupungille.

– Ensimmäisenä hyötynä tottakai se, että tulee sata uutta työpaikkaa ja sitä kautta myös uutta teollista toimintaa ja veronmaksajia, Kujala sanoo.

Suosittelemme sinulle