Hyppää sisältöön

Kemiläiselle ASESille lisää töitä Metsä Fibren uudella sellutehtaalla: yritys aloittaa aluevalaistuksen rakentamisen

Kemiläinen ASES on sopinut toisesta merkittävästä työkokonaisuudesta Metsä Fibren uuden sellutehtaan työmaalla. Kemiläisyritys on sopinut myös erilaisista pienistä sähkötöistä ja korjauksista.

Metsä Groupin Kemin Pajusaaren tehdas
ASESin projektipäällikkö Jani Aspegren iloitsee siitä, että paikallinen toimija on huomioitu hyvin biotuotetehdastyömaan sähköistyshankkeissa. Kuva: Antti Ullakko / Yle
Jarno Tiihonen

Prosessiteollisuuden sähkö- ja automaatiopalveluita tuottava kemiläinen ASES Installaatiot on saanut jo toisen merkittävän työkokonaisuuden Metsä Fibren uuden sellutehtaan työmaalta Kemissä.

ASES on urakoinut rakennusaikaisen työmaasähköistyksen parissa jo viime syksystä, ja nyt uutena kokonaisuutena yritys aloittaa aluevalaistuksen rakentamisen.

– Alueelle tulee 26 kappaletta 36 metriä korkeita valaistusmastoja, joihin asennetaan yhteensä 249 suurtehovalonheitintä. Aluevalaistus valmistuu marraskuun 2021 loppuun mennessä, ASES tiedottaa.

ASES Installaatiot on tehnyt Metsä Fibren kanssa myös pienhankintatyösopimuksen, jonka puitteissa tehdään erilaisia pieniä sähkötöitä ja korjauksia biotuotetehtaan työmaalla tarpeen mukaan.

Työmaasähköistyksen on tarkoitus valmistua kesän alkuun mennessä. Se sisältää kokonaisuudessaan 12 muuntamoa, 74 työmaasähkökeskusta sekä noin 50 kilometriä kaapelointia.

Lisää Lapin uutisia Yle Areenassa: kuuntele, katsele ja lue, mitä lähelläsi tapahtuu.

Suosittelemme sinulle