Hyppää sisältöön

Palvelutalojen vierailurajoituksiin tulee lievennyksiä, mutta maskia ja käsipesua ei sovi unohtaa

Riihimäki on jo päättänyt siitä, että esimerkiksi vanhusten palvelutaloissa voi vierailla vapaammin. Forssan seudun hyvinvointikuntayhtymän alueella palvelutaloissa voi olla uusia suosituksia voimassa pikapuoliin. Vielä nyt vierailuja ei useamman hengen huoneissa suositella.

Rottinkituoleja Myyrmäen vanhustenkeskuksessa.
Vierailut vanhusten luona alkavat helpottua. Kuva: Eleni Paspatis / Yle
Anne-Maria Niskanen,
Eeva Hannula

Riihimäen kaupunki lieventää asumisyksikköjen vierailurajoituksia. Riihimäellä ympärivuorokautisen hoivan yksiköissä vierailuja ei enää rajoiteta. Vierailijat saavat kuitenkin ennen palvelutaloissa käyntiä ohjeet turvalliseen vierailuun joko etukäteen tai vierailun alkaessa.

Ympärivuorokautisen hoivan yksiköissä vierailuja ei enää rajoiteta, mutta vierailijat saavat ohjeet turvalliseen vierailuun etukäteen tai viimeistään saapuessaan.

– Tätä ennen esimerkiksi juuri ikäihmisten palvelutaloissa on voinut vierailla kaksi ihmistä varttitunnin kerrallaan, kertoo Riihimäen sosiaali- ja terveysjohtaja Jouni Saukomaa.

Riihimäen kaupunki lievensi sosiaalipalveluiden rajoituksia, koska koronatartuntojen määrä on laskenut.

Forssan seudun vierailuista päätetään huomenna

Forssan seudun hyvinvointikuntayhtymä linjaa uusia ohjeita vierailuista perjantaina.

– Lievennyksiä palvelutalojen vierailuihin on tulossa, kertoo Forssan seudun hykyn vanhuspalvelujohtjaa Annukka Kuismin.

Tätä nykyä omaisten vierailut ovat mahdollisia asukkaan omassa huoneessa, jos asukas on rokotettu. Jos sen sijaan esimerkiksi ikäihminen asuu kahden tai useamman asukkaan huoneessa, missä yksikin asukas on rokottamaton, vierailu ei ole sallittua.

Keskussairaalan vierailuohjeet työnalla

Kanta-Hämeen pandemiaryhmän torstain kokouslistalla on muun muassa asumisyksiköissä tehtävät vierailut. Ryhmän puheenjohtaja, Kanta-Hämeen sairaanhoitopiirin johtajaylilääkäri Sally Leskinen sanoo, että rajoitusten lieventämisessä noudatetaan THL:n uusia ohjeita, joissa ihmisten perusoikeudet on otettu vahvasti huomioon.

Myös keskussairaalassa tarkastellaan Leskisen mukaan vierailuohjeita siten, että mahdollistetaan enemmän vierailuja.

– Meidän pitää toimia aina siten, että me suojataan myös rokottamattomia, koska kaikkia asumisyksikön asukkaita ja työntekijöitä tai sairaalassa olevia potilaita ei ole välttämättä rokotettu.

Suosittelemme sinulle