Hyppää sisältöön

Jyväskylän koronatilanne yhtä rauhallinen kuin viime kesänä – tällä viikolla on vahvistettu vain kolme uutta tartuntaa

Vähäisestä tartuntojen määrästä huolimatta vielä ole aika lähteä turuille ja toreille kokoontumaan, sanoo tartuntataudeista vastaava lääkäri.

Opastekyltti koronanäytteenottoon Jyväskylän Killerillä.
Koronan ilmaantuvuusluku on Jyväskylässä nyt 14,6. Kuva: Heli Kaski / Yle
Heli Kaski

Jyväskylässä on todettu kuluvalla viikolla kolme uutta koronavirustartuntaa, kertoi kaupungin tartuntataudeista vastaava lääkäri Ilkka Käsmä torstaina aamulla. Käsmän mukaan koronatilanne on ollut Jyväskylässä viimeksi näin rauhallinen viime kesänä.

Käsmä painotti jo alkuviikosta, ettei hyvästä tilanteesta pidä villiintyä.

– Ei kannata vielä turuille ja toreille lähteä kokoontumaan. Toivoisin, että jatketaan edelleen hiljaiseloa ja rauhallista kesän odotusta. Rokotukset edistyvät vähitellen ja jos päästäisiin sitten viettämään mahdollisimman normaalia kesää, kun ei vielä riehaannuta.

Käsmän mukaan isompia ryhmäytymisiä on edelleen syytä välttää ja ulkona tapaamiset ovat koronan kannalta turvallisempia. Myös yli 12-vuotiaita koskeva laaja maskisuositus on Jyväskylässä edelleen voimassa.

Kaupunki tarkastelee koronarajoitusten ja -suositusten tarvetta kahden viikon jaksoissa. Rajoituksia puretaan exit-suunnitelman (siirryt toiseen palveluun) (jyvaskyla.fi) mukaan.

Esimerkiksi kaupungin liikuntapalveluja vapautetaan asteittain toukokuun alusta alkaen. Uimahallit ja kuntosalit avautuvat rajoitetusti 3. toukokuuta alkaen ja sisäliikuntaa on tarkoitus avata lisää 1. kesäkuuta lähtien.

Koronan ilmaantuvuus on painunut koko Keski-Suomen sairaanhoitopiirin alueella 11,5:een. Luku kertoo tartuntojen määrän viimeisen kahden viikon aikana 100 000 asukasta kohti. Näin alhainen ilmaantuvuusluku on ollut Keski-Suomessa viimeksi marraskuussa.

Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen (THL) mukaan koko Keski-Suomessa on vahvistettu tällä viikolla kaksi uutta tartuntaa Jyväskylässä ja kaksi Äänekoskella. Tiistaina oli koko maakunnassa tartuntojen suhteen nollapäivä. Tartunnat kirjautuvat THL:n rekisteriin viiveellä.

Lue myös:

Säynätsalon päiväkotikoulussa korona-altistuksia – 16 henkilöä astettu karanteeniin

Kokoontumisrajoituksiin pientä kevennystä – toukokuussa tapahtumiin voi osallistua Keski-Suomessa 20 henkilöä

Koronatilanteessa odotettu käänne parempaan: Jyväskylä palasi epidemian perustasolle – vierailurajoitukset kevenevät jo huomenna

Suosittelemme sinulle