Hyppää sisältöön

Real-ikoni Marcelo joutunee sivuun Mestarien liigan välierästä – valittiin Madridin aluevaalien vaalivalvojaksi

Marcelo ei ole tällä kaudella kuulunut päävalmentaja Zinedine Zidanen ykköspelaajiin. Hän oli kuitenkin edellisen välierän avauksessa.

Marcelo arvottiin vaalivalvojaksi ja hänen ensimmäinen vetoomuksensa tehtävästä kieltäytymiseen on hylätty. Kuva: imago sportfotodienst

Real Madridin laitapuolustaja Marcelo saattaa joutua sivuun jalkapallon Mestarien liigan välieräottelusta. Real Madrid pelasi Chelsean kanssa 1–1-tasapelin ja jatkoon pääsy ratkeaa ensi viikon keskiviikkona Lontoossa.

Espanjalaislehti El Mundon mukaan (siirryt toiseen palveluun)Marcelon poissaolo ei suinkaan johdu loukkaantumisesta, vaan siitä että hänet on valittu vaalivalvojaksi Madridin aluevaaleihin.

Aluevaalit järjestetään jo tiistaina 4. toukokuuta, mutta koronarajoitusten takia Marcelo ei voisi lentää pelipaikalle vasta pelipäivänä. Sekä seura että pelaaja ovat yrittäneet saada vaaliviranomaisilta työtehtävään muutosta, mutta tähän mennessä heidän vetoomuksensa on hylätty.

32-vuotias Marcelo on syntynyt Brasiliassa, mutta hän on saanut Espanjan kansalaisuuden vuonna 2011. Kaikki äänestysikäiset espanjalaiset voidaan valita vaaleissa ääntenlaskijaksi. Tehtävästä maksetaan 65 euron palkkio ja siitä voi kieltäytyä, jos esimerkiksi työskentelee yhteiskunnallisesti tärkeässä tehtävässä.

Näin kävi muun muassa Levanten maalivahti Aitor Fernandezille, joka valittiin vuonna 2019 vaalien vaalivalvojaksi (siirryt toiseen palveluun). Hänen ensimmäinen vetoomuksensa hylättiin, mutta lopulta vaaliviranomaiset päästivät Fernandezin pelaamaan Athletic Clubia vastaan.

Viisi kertaa La Liga -mestaruutta juhlinut Real-ikoni Marcelo ei ole ollut tällä kaudella kuulunut päävalmentaja Zinedine Zidanen ykköspelaajiin. Vuodesta 2007 lähtien seuraa edustanut puolustaja pääsi kuitenkin pelaamaan Mestarien liigan välierien ensimmäisen osaottelun avauksessa, sillä Ferland Mendy oli sivussa pohjevamman takia.

Asiasta ensimmäisenä Suomessa kirjoitti Iltalehti (siirryt toiseen palveluun).

Lue myös:

Real Madrid ja Chelsea tasapeliin, lontoolaisille arvokas vierasmaali

Manchester City tarrasi kiinni Mestarien liigan finaalipaikkaan – PSG menetti johtoasemansa

Suosittelemme sinulle