Hyppää sisältöön

Uhri sairaalassa: Tuntematon epäilty hyökkäsi taloon Lempäälässä, kokenutta rikoskomisariota hirvittää järjettömien ryöstöjen määrä

Pirkanmaan käräjäoikeudessa vangittiin torstaina epäilty, joka tunkeutui omakotitaloon Lempäälän Kuljussa maanantaina aamuseitsemältä. Uhri sai vakavat vammat ja on sairaalahoidossa.

Kuvassa Sisä-Suomen poliisilaitoksen rikoskomisario Jari Luoto.
Rikoskomisario Jari Luoto sanoo, että häntä hirvittää jo väkivaltaisten ryöstöjen määrä. Kuva vuodelta 2017. Kuva: Jussi Mansikka / Yle
Anu Leena Koskinen

Lempäälässä Pirkanmaalla tunkeuduttiin omakotitaloon maanantaina aamulla. Epäilty oli uhrille tuntematon.

Tutkinnanjohtaja, rikoskomisario Jari Luoto sanoo, että tämänhetkisten tietojen mukaan tunkeutumisessa käytettiin väkivaltaa ja teräasetta. Uhri sai vakavat vammat ja hän on sairaalahoidossa.

Epäilty tunkeutui omakotitaloon Lempäälän Kuljussa maanantaina aamuseitsemältä. Uhri oli yksin kotona.

Esitutkinnan tässä vaiheessa näyttää siltä, että uhri valikoitui täysin sattumanvaraisesti. Epäillyn tarkoituksena oli ryöstää joku. Päihteiden epäillään liittyvän asiaan.

Pirkanmaan käräjäoikeudessa vangittiin torstaina vuonna 1989 syntynyt mies todennäköisin syin epäiltynä tapon yrityksestä, törkeästä ryöstöstä ja törkeästä kotirauhan rikkomisesta Lempäälässä.

Jari Luoto on ollut itse poliisina 30 vuotta ja sanoo, että viimeaikaiset järjettömiltä tuntuvat ryöstöt huolettavat.

– Hirvittää, mihin tässä ollaan menossa.

Tällaiset tapaukset lisäävät Luodon mukaan yleistä turvattomuuden tunnetta, mikä on huono asia.

Tampereella käsiteltiin oikeudessa maanantaina Kaupin puukotusta, jossa kahta nuorta miestä syytetään murhan yrityksestä. Siinäkin uhri oli tuntematon ja teko tapahtui keskellä päivää.

Lue lisää:

Google-haut kertovat syyttäjän mukaan suunnitelmallisuudesta: kahdelle nuorelle vaaditaan murhan yrityksestä viiden vuoden tuomiota

Poikkeuksellisen montaa nuorta syytetään nyt henkirikoksesta tai sen yrityksestä, listasimme tapaukset

Suosittelemme sinulle