Hyppää sisältöön
Artikkeli on yli 2 vuotta vanha

Dramaattinen ratkaisu seitsemännessä finaalissa! PSS juhlii historiansa ensimmäistä SM-kultaa: "Viimeinen rankkari jäi näkemättä"

Salibandy naisten Suomen mestaruus ratkesi seitsemännen finaalin rangaistuslaukauskilpailussa.

Antti-Jussi Sipilä,
Simo Arkko
Avaa Yle-sovelluksessa

Porvoon Salibandyseura on voittanut historiansa ensimmäisen salibandyn naisten Suomen mestaruuden. Mestaruus ratkesi dramaattisesti seitsemännen finaalin jatkoerän jälkeisessä rangaistuslaukauskilpailussa.

Ratkaisevan mestaruusmaalin viimeisteli PSS:n Ella Sundström, joka onnistui kahdesti rangaistuslaukauskilpailussa.

– Tilanne oli sinänsä aika paineeton, kun kaveri ei tehnyt. Olihan se siistiä. En muista siitä mitään, mutta sinne se meni, Sundström kommentoi tuoreeltaan Yle Urheilulle.

Mikä teki teistä tällä kaudella parhaan joukkueen?

– Se, että uskoimme loppuun asti omaan hommaan ja kasvoimme jokaisessa pudotuspelisarjaottelussa eteenpäin. Sitten saimme vihdoin palkinnon, Sundström sanoo.

Rangaistuslaukauskilpailusta muodostui jännittävä kamppailu ja se ratkesi vasta kuudennessa parissa. Porvoolaiset olivat jo selkä seinää vasten viidennessä parissa, mutta Alisa Kettusen kylmänviileä ratkaisu piti PSS:n mukana mestaruustaistelussa.

Kuudennessa parissa SB-Pron Ina Leminen epäonnistui, joten Sundström sai viimeistellä paineettomasti ratkaisumaalin.

– Oli todella hienoa nähdä, miten joukkueemme taisteli. Tämä on älyttömän hieno joukkue. Uskoimme tähän koko matkan ja halusimme tätä oikeasti. Se näkyi tänään, PSS:n kapteeni Annika Hautojärvi kommentoi.

Jatkoerässä kummallakin oli huippupaikat tärkeään mestaruusmaaliin. 14. minuutilla SB-Pron Karoliina Kujala unohtui yksin maalin kulmalle, mutta PSS välttyi takaiskulta. Vain hetkeä myöhemmin PSS:n Celine Stettler sai niin ikään huipputontin, mutta nurmijärveläisten onneksi veto suuntautui ylärimaan.

"En vain pystynyt enää"

SB-Pro sai finaaliin loistavan alun, kun maajoukkuekonkari Elina Kujala yllätti PSS-vahti Arla Salon laukauksellaan jo reilun minuutin pelin jälkeen.

Porvoon Salibandyseura pääsi paremmin peliin mukaan toisessa erässä. Kolmannen erän alussa joukkue sai myös palkinnon maalin muodossa, kun Fanny Holmberg kuritti kotijoukkuetta irtopallosta. Ratkaisua jouduttiin kuitenkin hakemaan aina rangaistuskilpailusta saakka, jota PSS:n vastuuvalmentaja Jukka Kouvalainen ei pystynyt katsomaan sanojensa mukaan loppuun saakka.

– Todellakin kouhuu pinnan alla. Viimeinen rankkari jäi näkemättä. En vain pystynyt enää. Sen jälkeen puhallus ulos. Ihan huikea tunne, Kouvalainen tunnelmoi Yle Urheilulle.

Kouvalaisen projekti PSS:n peräsimessä on ollut pitkä, sillä hän valmentaa joukkuetta kuudetta kauttaan. Kouvalainen korostaakin, että mestaruuden taustalla on monien vuosien pitkäjänteinen työ.

– Olemme rakentaneet vuosi vuodelta pitkäjänteisesti tätä hommaa ja nostaneet koko ajan vaatimustasoa ylöspäin. Pitkäjänteisyyden merkitys on valtava, Kouvalainen sanoo.

– Tiesimme, että ensimmäisillä kausilla me emme ehkä taistele kirkkaimmista mitaleista, mutta silloinkin pelasimme yli ja olimme välierissä ensimmäisellä kaudella. Matka on jatkunut siitä ja olemme olleet joka vuosi välierissä. Olimme jo viime vuonna hyvässä lennossa ja jackpot olisi voinut osua jo silloin, Kouvalainen tiivisti joukkueen matkaa Suomen mestariksi.

Lue myös:

Pitkään huipulla pelanneet kaksoset kertovat telepaattisesta yhteydestään kentällä – nyt heiltä tarvitaan urotekoja salibandyn SM-finaaleissa

Seiskapeli kutsuu! SB-Pron päätöserän rynnistys liikaa PSS:lle

PSS syttyi kamppailemaan ja tasoitti otteluvoitot salibandyfinaaleissa

Salibandyn suomalaiset superkaksoset loistavat Ruotsissa – Veera Kauppi kiusasi välierävastustajaa hattutempulla: "Tuntui, että kaikki upposi"

SB-Pro vei porvoolaisia ensimmäisessä finaalissa – oululaisille pronssia ja historian ensimmäinen SM-mitali

Suosittelemme