Hyppää sisältöön
Artikkeli on yli 2 vuotta vanha

Barcelona koki shokkitappion Camp Noulla – La Ligan mestaruustaistelu ennätystasainen vuosikausiin

Barcelonan yllättävä 1-2-kotitappio Granadalle pitää jalkapallon Espanjan mestaruusjahdin arvaamattomampana vuosikausiin.

 Lionel Messin maali ei tällä kertaa auttanut Barcelonaa
Lionel Messin maali ei tällä kertaa auttanut Barcelonaa Kuva: Getty Images
Timo Uusitalo
Avaa Yle-sovelluksessa

Barcelona tunaroi mahdollisuutensa nousta La Ligan kärkeen torstaina. Ennakkoon katalonialaisjätille oli "budjetoitu" ottelusta kolme pistettä, jolla sen piti mennä pisteellä ohi Atletico Madridin.

Lionel Messi vei kauden 33. osumallaan Barcelonan johtoon reilun parinkymmenen minuutin pelin jälkeen. Tämän jälkeen argentiiinalainen oli nokikkain Granadan maalivahti Aaron Escandellin kanssa, mutta ei pystynyt viimeistelyyn paraatipaikassa - eikä naulaamaan kamppailua.

Toisella puoliajalla sarjassa kahdeksantena olevalta Granadalta osuivat Darwin Machis ja vaihtopelaaja Jorge Molina. Tasoitusmaalista kimmastanut Barcelona-valmentaja Ronald Koeman ajettiin kentän laidalta pukukoppiin.

– Olemme todella allapäin. Meillä oli ainutlaatuinen paikka nousta sarjajohtoon ja vielä näin vaikeana kautena. Yritimme kyllä loppuun saakka, mutta emme olleet riittävän hyviä varsinaisella maalisektorilla. Vastustaja sen sijaan hyökkäsi käytännössä kaksi kertaa ja teki niistä maalit, murehti Barcelona-puolustaja Jordi Alba uutistoimisto Reutersille.

Barcelona on La Ligassa puolustavan mestarin Real Madrin kanssa tasapisteissä, mutta huonommalla maalierolla vasta kolmantena, kun sarjaa on pelaamatta viisi kierrosta. Toukokuun 8. päivä on mestaruutta ajatellen iso peli edessä, sillä Barcelona isännöi sarjakärki Atletico Madridia, joka on nyt kahden pisteen karkumatkalla.

Sarjanelonen Sevilla vaanii kärkiryhmää neljän pisteen tuntumassa ja on myös yhä mukana tittelijahdissa. Siitä on liki 15 vuotta, kun edellisen kerran La Ligassa oli neljä joukkuetta loppumetreillä mittelemässä Espanjan mestaruuspokaalista.

Sarjataulukko

Suosittelemme