Hyppää sisältöön

Mestarijoukkueen uudeksi valmentajaksi tuttu mies – Kotkan Peli-Karhujen uusi päävalmentaja on Mika Hartonen

Mika Hartonen nousee apuvalmentajan paikalta Peli-Karhujen päävalmentajan rooliin. Hän seuraa tehtävässä Roope Mäkelää, joka valmentaa ensi kaudella KTP-Basketia.

Kouvottarien päävalmentaja Mika Hartonen
Mika Hartonen on aiemmin valmentanut naisten korisliigassa Kouvottaria vuosina 2016–2020. Arkistokuva. Kuva: Antti-Jussi Korhonen
Antti-Jussi Korhonen

Naisten Korisliigan mestaruutta viime viikonloppuna juhlinut Kotkan Peli-Karhut on nimennyt uudeksi päävalmentajakseen Mika Hartosen. Hartosen sopimus on yksivuotinen.

Hartonen seuraa tehtävässä Roope Mäkelää, jonka valmennustiimissä hän edelliskauden ajan toimi apuvalmentajana. Aiemmin keväällä uutisoitiin Roope Mäkelän siirtymisestä miesten Korisliigassa pelaavan KTP-Basketin päävalmentajaksi.

Hartosella on aiempaa päävalmentajakokemusta naisten korisliigasta. Hän valmensi Kouvolan Kouvottaria neljän kauden ajan vuosina 2016–2020. Hartonen valmensi Kouvottaret Korisliigan neljänneksi keväällä 2019 ja Suomen cupin loppuotteluun tammikuussa 2020. Tuolloin cupin loppuottelussa vahvempi oli juuri Peli-Karhut.

Kotkalaiset ovat hallinneet viimeiset kaudet kotimaan koripallokenttiä. Joukkue on voittanut kolme edellistä SM-titteliä ja kaksi viimeisintä cup-mestaruutta.

– Onhan tässä mielessä monia tunteita tällä hetkellä. Valmennuspestin haltuun ottamista helpottaa se, että tunnen ihmisiä täällä. En tule täysin ulkopuolelta mukaan, Hartonen sanoo.

Ensi kauden joukkueen rakentaminen on vielä alkutekijöissään. Hartonen ei ole käynyt vielä vakavia keskusteluja viime kauden PeKa-pelaajien kanssa jatkosta.

– Pelaajat ovat saaneet nauttia nyt hienosta saavutuksesta. Olemme nyt vähän kaikki vetäneet henkeä.

Mika Hartosen Peli-Karhut aloittaa harjoittelun uutta kautta varten kesäkuussa.

Lue lisää: Kotkassa juhlitaan jälleen! PeKan mestaruusjuna saapui maaliin – "Puolustus voitti tänään meille tämän pelin"

Suosittelemme sinulle